Gruparea Hezbollah a lansat 19 rachete din Liban către nordul Israelului. Este primul conflict între cele două din ultimii 15 ani

2 luni in urmă 26

  • Gruparea Hezbollah a lansat 19 rachete din Liban către nordul Israelului.
  • Premierul israelian s-a întâlnit de urgență cu ministrul Apărării și șefii armatei.
  • Este primul conflict între Israel și Hezbollah în ultimii 15 ani.

Israel este la un pas de un nou conflict armat, de data asta la granița de nord a țării. Sistemul de apărare aeriană Iron Dome a fost pus la treabă după ce 19 rachete au fost lansate din Liban de către Hezbollah.

10 proiectile au fost interceptate, iar șase au căzut în zone nepopulate. Alte trei au căzut în Liban. Este a doua zi în care Israelul a fost ținta atacurilor în această săptămână. În replică, avioanele israeliene au lovit platformele de lansare a rachetelor din Liban.

„A fost o lovitură foarte puternică. Am crezut că o să cadă întreaga casă. Am așteptat puțin și, după 10 minute, a venit altă lovitură”, a spus Mariam Shikri, locuitoare în Dimashqiya.

Gruparea teroristă Hezbollah este finanțată de Iran și este activă în sudul Libanului. De-a lungul timpului, Israel și Hezbollah au avut mai multe conflicte armate. Cel mai recent este un război de 34 de zile, în 2006, încheiat cu un armistițiu intermediat de ONU.

The post Gruparea Hezbollah a lansat 19 rachete din Liban către nordul Israelului. Este primul conflict între cele două din ultimii 15 ani appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă