Grindeanu susține că PSD vrea creşterea salariului minim, a pensiilor şi a alocaţiilor prin taxarea luxului. „Vrei iaht, maşini de sute de mii de euro - plăteşti în plus”

3 săptămâni in urmă 19

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 15:24

147 citiri

Grindeanu susține că PSD vrea creşterea salariului minim, a pensiilor şi a alocaţiilor prin taxarea luxului. „Vrei iaht, maşini de sute de mii de euro - plăteşti în plus”

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 10 noiembrie, că la întâlnirea echipelor de negociere de la PNL, PSD şi UDMR, pe capitolul economic, s-a discutat despre tot ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare.

”Vedem cu toţii cum scade nivelul de trai al românilor şi noi trebuie să venim cu venituri în plus la bugetul de stat nu doar să facem cheltuieli”, a afirmat Grindeanu, precizând că PSD îşi doreşte creşterea salariului minim de la 1 ianurie, majorarea pensiei minime de la 800 la 1.000 de lei, să mărească cu 11 la sută punctul de pensie iar alocaţiile să crească conform legii”, a spus Grindeanu.

”Pentru asta, am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare”, a mai arătat Grindeanu, afirmând că propunerea social-democraţilor pentru creşterea veniturilor statului este ”taxarea luxului”, toate statele din lumea civilizată având acest tip de taxare.

”Vrei iaht, plăteşti în plus, vrei maşini de sute de mii de euro, plăteşti în plus”, a spus Grindeanu, precizând că este vorba de o intenţie, şi nu o condiţie pusă de PSD celorlalte partide.

”De asemenea, ştim, tot pentru creşterea veniturilor, că România are cea mai mică rată de colectare de la nivelul UE, şi este necesar să o corectăm”, a spus Sorin Grindeanu.

A treia soluţie pentru aducerea mai multor bani la buget este, potrivit lui Grindeanu, este combaterea evaziunii fiscale.

”Este inadmisibil şi acum, la ani buni, scanerele să stea nefolosite şi contrabanda este în floare în România”, a spus el.

Grindeanu a mai anunţat că PSD nu este de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT, toate aceste domenii ţinând economia în această perioadă.

Citeste si:

Lovitură de teatru în negocierile PSD-PNL. Liberalii nu l-ar vrea pe Grindeanu în guvern pentru că este asociat cu Ordonanța 13 SURSE

Liderii PNL sunt reticenţi în a-l accepta pe prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu în viitorul guvern, au declarat surse din conducerea partidului pentru News.ro. Potrivit acestora,...

PSD vrea un președinte al României decorativ, UDMR vrea controlul Justiției

Desi autorul OUG 13 neagă – l-am numit aici pe Sorin Grindeanu, fosta marioneta a lui Liviu Dragnea – pe surse s-a aflat că, odată intrați la guvernare, social democrații, dar și...

Adevarul.ro

DigiSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă