Grindeanu spune că PO Infrastructură Mare este supracontractat. „Până în 2023 Ministerul Transporturilor va putea lua din alte părți”

2 săptămâni in urmă 10

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marți, că toate guvernele de până acum nu au fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit. Acesta a spus că Programul Operațional Infrastructură Mare este supracontractat iar până în 2023 Ministerul Transporturilor „va cheltui şi chiar va fi în situaţia să ia din alte părţi”.

”Noi, în aceşti ani, România, indiferent de guvern - ca să fiu clar, să nu fiu interpretat - nu a fost în stare să cheltuie banii europeni pe care i-a primit, la care la fiecare proiect european trebuie să asigurăm cofinanțare din bugetul de stat, așa cum știți.

Mare parte din banii din bugetul de stat merg, cum s-a creionat bugetul Ministerului Transporturilor, a mers pe cofinanţare pe aceste proiecte prinse în programele operaţionale din perioada respectivă. Din păcate, ritmul nu a fost cel impus de către Comisie, foarte multe proiecte s-au fazat, au trecut de pe un program operaţional pe altul.

Un lucru bun este în schimb următorul: că pe POIM, adică cel care se termină, avem supracontractare, adică ne ducem undeva spre 200%. Până în 2023 Ministerul Transporturilor va cheltui şi chiar va fi în situaţia să ia din alte părţi, dacă e posibil. Vor fi plătite cele care vor fi în situația să fie terminate și să fie plătite. Majoritatea dintre ele vor fi fazate pe următorul program operațional. E valabil la nivel național”, a mai declarat Grindeanu, marți, în cadrul unei conferințe de presă la Călărași.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă