Grevă suspendată la metrou: circulaţia trenurilor se reia sâmbătă

1 lună in urmă 5

Grevă suspendată la metrou. Protestul de la metrou se va opri, însă circulația trenurilor se va relua abia sâmbătă, potrivit Romania TV. În urma discuțiilor, s-a ajuns la un consens,  urmând să se continue negocierile pe doleanțele sindicaliștilor. Pe perioada negocierilor se suspendă acțiunile disciplinare care ii vizează pe sindicaliști.

Grevă suspendată la metrou. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a calificat vineri organizaţia sindicală de la Metrorex drept o mafie şi i-a transmis liderului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou, Ion Rădoi, că s-a terminat cu „acţiunile de şantaj”.

„Aş vrea să încep în primul rând prin a le cere scuze bucureştenilor că au fost obligaţi astăzi să treacă prin acest eveniment neplăcut, dar aş vrea în acelaşi timp să le cer scuze pentru că, în ultimii 20 de ani, câteva zeci de miniştri ai Transporturilor au lăsat un buboi enorm să se formeze la metroul bucureştean, o mafie. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru în faţa mafiei, pentru că despre asta este vorba, despre o grupare care se comportă mafiot şi atunci când interesele îi sunt atinse recurge la şantaj. Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureştenii nu contează, a decis că singurele lucruri care trebuie să conteze sunt banii firmei pe care o controlează. Şi îi spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge”, a afirmat Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Transporturilor a apreciat că cea mai gravă infracţiune comisă de sindicalişti prin blocarea metroului este zădărnicirea combaterii bolilor.

Metroul NU circulă. Protest spontan declanșat de angajații Metrorex!
„Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică naţională să fie blocată, ca şinele să fie ocupate, comiţând astfel multiple infracţiuni, şi le-am trecut pe acestea într-o plângere penală, pe care am înaintat-o Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi o să enumăr câteva, cele mai grave fiind zădărnicirea combaterii bolilor – oamenii au trebuit să se înghesuie astăzi în mijloace de transport în comun, din cauza unor mafioţi, au întârziat învăţătoare la şcoli. Aţi dat un oraş peste cap. Păi voi unde vă credeţi? V-a mers până acum? Nu vă mai merge! Mai adaug apoi abuz în serviciu, trafic de influenţă, şantaj. Am toată încrederea în Justiţia din România că-şi va face datoria. Suntem un stat de drept”, a menţionat Cătălin Drulă.

Sindicaliștii de la metrou precizează, cu privire la greva de vineri de la Metrorex, că în cazul opririi voluntare a lucrului nu este necesară asigurarea unei treimi din activitate și anunță că a făcut 21 de adrese și 3 pichetări la Ministerul Transporturilor.

Citeşte şi: Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii. Veşti proaste pentru bucureşteni

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă