Greu și de la 11 metri » Procentaj incredibil al penalty-urilor ratate în sezonul actual

3 săptămâni in urmă 12

Articol de GSP - Publicat luni, 27 septembrie 2021, 08:13 / Actualizat luni, 27 septembrie 2021 08:26

În partida dintre FC Argeș și Chindia Daniel Popa a irosit penalty-ul acordat greșit de arbitrul Cojocaru. În total, s-au ratat 30% din loviturile de pedeapsă din acest campionat.

Deși penalty-ul a fost considerat întotdeauna un mijloc facil prin care se poate înscrie, transformarea unei lovituri de pedeapsă a devenit o misiune tot mai dificilă în Liga 1. În acest sezon, portarii au început să câștige tot mai des „duelul nervilor”, iar asta înseamnă tot mai multe ratări. 

Cu penalty-ul irosit de Daniel Popa împotriva celor de la FC Argeș s-a ajuns la o cifră alarmantă în ceea ce privește eficiența jucătorilor din campionatul intern de a înscrie de la punctul cu var: aproape o treime din penalty-urile executate în campionatul curent au fost ratate! În acest sezon s-au executat 20 de lovituri de la 11 metri, dintre care s-au fructificat numai 14. Interesant este că deși toate au fost executate pe poartă, cele 6 ratări au survenit în urma unor parade ale goalkeeperilor.

Radiografia penalty-urilor în primele 10 etape ale ultimelor 5 sezoane în L1

Stagiune  Pen. executate Pen. ratateProcentaj pen. ratat 
2017 - 201817318%
2018 - 201928518%
2019 - 202031619%
2020 - 202136617%
 2021 - 2022 20630%

Sincer, eu nu executam în stilul ăsta, nu știu ce a fost în capul meu pe moment, dar la următorul penalty o să bat cum băteam înainte. Am încredere în mine și sunt sigur că o să marchez 
- Daniel Popa, atacant Chindia

FC Argeș - Chindia 0-0 

Echipe cu aspirații de play-off, FC Argeș și Chindia au avut ocazii importante de a obține victoria în meciul din Trivale. Prima șansă importantă de gol le-a aparținut oaspeților, care au primit un penalty în minutul 24, atunci când Tofan, aflat lângă Corbu în careul piteștenilor, a întins piciorul lângă mijlocașul oaspeților. 

Corbu a căzut, iar „centralul” Adrian Cojocaru nu a stat pe gânduri și a arătat spre punctul cu var, deși reluările TV nu au relevat un fault evident. Daniel Popa a ratat penalty-ul, Flavius Croitoru a parat șutul atacantului.

În a doua parte, marile ocazii de gol le-au aparținut gazdelor. În minutul 61, șutul violent al lui Meza Colli a trecut puțin pe lângă poarta lui Căbuz. Până la final, Ișfan și Joao Miguel au trecut la rândul lor pe lângă deschiderea scorului. 

Execuția acrobatică a lui Ișfan a fost respinsă în corner de Căbuz, în vreme ce șutul lui Joao Miguel a fost respins de pe linia porții de „închizătorul” Milan Kocic. Meciul s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, iar cele două echipe obțin câte un punct. FC Argeș rămâne pe locul 8, cu 14 puncte, Chindia urcă pe 9, având o lungime în spate.

Citește alte știri din Liga 1:

Fotbalistul lui CFR care a impresionat la meciul de la Arad: „El a schimbat jocul”

Se vede mâna lui Iordănescu! În bine sau în rău? » 3 aspecte schimbate de la venirea lui Edi la FCSB

Playtech: Laurențiu Reghecampf a IERTAT! ”Am avut o discuție, mi-am dat seama că au înțeles”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă