Greșeala pe care o fac toate gospodinele când prepară chiftelele. De asta nu ies pufoase și se întăresc imediat

5 zile in urmă 34

Dacă nu ai ajuns încă la maturitatea culinară, unele feluri de mâncare pot să îți dea adevărate bătăi de cap. Un astfel de exemplu este reprezentat de chiftele. Nu este la îndemâna oricui să le prepare în formă perfectă. Ba e prea multă sare ori prea puțină, ba sunt prea prăjite ori prea crude, ba ies prea moi ori prea uscate. Află în rândurile de mai jos care sunt secretele gătirii celor mai bune chifteluțe. De ce se întăresc chiftelele repede.

De ce se întăresc chiftelele repede

Când vine vorba despre chiftele, nu putem spune că există o rețetă fixă care garantează prepararea lor în formă perfectă. Există, în schimb, unele trucuri de care fiecare gospodină ar trebui să țină cont. Dacă sunt respectate, data viitoare chiftelele tale vor ieși mai moi și mai bune la gust decât de obicei.

În primul rând, este foarte important să nu ignori sarea. Chiftelele trebuie condimentate. Este o regulă de aur în bucătărie. De regulă, un kilogram de carne folosit la prepararea chiftelelor trebuie condimentat cu o linguriță de sare. Dacă introduci în amestecul de carne și brânză sărată sau parmezan, este recomandat să reduci cantitatea de sare.

Ierburile aromate joacă un rol foarte important în prepararea chiftelelor. Fără ele, biluțele de carne vor avea gustul unui banal hamburger. Poți adăuga în compoziția de carne pătrunjel, busuioc, mentă, oregano sau măghiran. Dacă condimentezi amestecul și cu un vârf de cuțit de nucșoară, aroma cărnii va fi una cu adevărat deosebită.

Orice gospodină prepară carnea pentru chifteluțe cu ouă. Însă trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu acestea. Ouăle nu înmoaie carnea, ci au rolul de a o lega împreună cu celelalte ingrediente. Prea mult ou în compoziție înseamnă chiftele mai dense, mai spongioase și, în cele din urmă, mai tari decât de obicei.

Cum prepari cele mai bune chiftele

Pentru ca biluțele de carne să nu se întărească repede, este recomandat ca la fiecare jumătate de kilogram de carne să fie folosit un ou. Dacă ești fan sau fană a pesmetului, ai grijă să nu adaugi prea mult produs. Aproximativ o jumătate de cană de pesmet la fiecare kilogram de carne va fi suficientă.

O altă greșeală pe care o fac gospodinele, din motive de igienă, este să amestece compoziția pentru chiftele cu o lingură. Desigur, este de apreciat intenția. Însă cel mai eficient mod de a amesteca ingredientele este folosirea mâinii.

Poți să cumperi mănuși speciale pentru bucătărie, care să te ajute să respecți regulile de igienă. Ingredientele vor fi cel mai bine zdrobite cu ajutorul mâinii, nu al lingurei.

Nu rula niciodată biluțele de carne cu mâinile uscate. Este o altă greșeală care face ca amestecul de carne să se lipească de piele. Unge-ți mâinile cu apă sau cu puțin ulei, pentru a rula carnea repede.

The post Greșeala pe care o fac toate gospodinele când prepară chiftelele. De asta nu ies pufoase și se întăresc imediat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă