Greșeala majoră făcută de românii care coc alimente în staniol, pe grătar. Ai grijă!

3 săptămâni in urmă 10

Mulți români au un obicei care este riscant în timp. Aceștia coc alimente în staniol pe grătar sau direct în jar atunci când se află la un picnic sau la casa bunicilor. De ce nu trebuie să mai faci asta? Iată ce se întâmplă în timpul acestui proces!

Greșeala făcută de mulți români: coc alimente în staniol pe grătar

Folia de staniol se află în toate bucătăriile de peste tot din lume. Mulți oameni o folosesc din păcate prea des și în multe cazuri unde nu este nevoie. Desigur că ea este extrem de utilă când vrei să acoperi un recipient pentru a-l putea depozita în dulap sau frigider și pentru a nu lua contact cu aerul sau pentru a nu împrăștia mirosul peste tot.

Din păcate, varianta proastă se regăsește des în zilele de weekend când românii aleg să facă un grătar în curtea casei sau la picnic. Pentru a nu mai folosi alte vase și pentru ca totul să meargă mai rapid, învelesc alimentele dorite în folie de aluminiu, ulterior le pun pe grătar sau în jar. Acest lucru se întâmplă deseori cu pește, legume sau cărnuri.

Un studiu condus de dr. Ghada Bassioni la Universitatea Ain Shams din Cairo, Egipt, a evidențiat faptul că aluminiul aflat în folie trece în mâncare dacă se află la temperaturi înalte. Mai mult decât atât, dacă preparatele făcute astfel sunt foarte acide, iar temperatura de gătire este una ridicată cantitatea de aluminiu care ajunge la carnea sau legumele tale este una chiar și mai mare.

Este recomandat să o înlocuiești cu o variantă la îndemână, dar mai sigură. Poți să pui alimentele direct pe grătar sau că așezi deasupra acestuia un suport fin prin care să poată trece căldura, dar preparatele să nu ia contact direct cu flacăra. Desigur că este vorba despre ceva pe măsura grătarului tău care să fie rezistent la foc, de preferabil din metal.

Ce spun specialiștii?

„Gătitul în folie de aluminiu, pe de altă parte, ar putea duce la migrarea aluminiului în mâncare, depăşind limita maximă. În acest proces, aluminiul poate pătrunde în mâncare la un nivel mai mare în alimentele acide, precum sucul de lămâie sau roşii.

Cercetătorii au sugerat că folia de aluminiu nu ar trebui utilizată în timpul gătitului. În cazul gătitului la cuptor, sunt recomandate vasele din sticlă sau porţelan. Este foarte important ca oamenii să determine concentraţia de aluminiu pe care o utilizează în timpul gătitului. „, arată csid.ro.

The post Greșeala majoră făcută de românii care coc alimente în staniol, pe grătar. Ai grijă! appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă