Grefieră de la Tribunalul Bihor, trimisă în judecată pentru că a falsificat actele de înmatriculare a zeci de maşini fără plata taxei de poluare

1 lună in urmă 1

Sală de judecatăSală de judecată

O grefieră de la Tribunalului Bihor a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzată de fals material, distrugere de înscrisuri şi abuz în servicu, după ce ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme fără plata taxei de poluare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză. 

LUNI, 08 MARTIE 2021, 14:55

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Procurorii anticorupţie din Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Claudiei Anca Veer pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, informează un comunicat de presă al DNA, citat de Agerpres.

DNA notează în rechizitoriu că, în perioada 2012 - 2013, pe rolul Tribunalului Bihor se aflau foarte multe cereri de chemare în judecată ale unor persoane care solicitau înmatricularea autoturismelor fără plata taxei de poluare, instituită de OUG 50/2008.

În acest context, spun anchetatorii, grefiera ar fi falsificat trei cereri de chemare în judecată, prin care se solicita înmatricularea a 34 de autoturisme.

"Ulterior, cererile respective, falsificate prin contrafacerea totală a conţinutului, ar fi fost depuse la dosarele deja aflate pe rolul instanţei de judecată, creându-se astfel aparenţa că acestea reprezentau cererile iniţiale de chemare în judecată. Aceste demersuri nelegale ar fi avut ca scop şi finalitate devansarea termenelor de judecată stabilite iniţial şi implicit soluţionarea cererilor respective într-un timp foarte scurt. Hotărârile judecătoreşti, după intrarea în posesia proprietarilor, deveneau obligatorii pentru Instituţia Prefectului Judeţului Bihor - Serviciul Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Autovehicule Bihor, care era obligată să înmatriculeze autovehiculele respective fără plata taxei de mediu", se mai arată în comunicatul citat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă