Grecii vor fi obligați să poarte câte două măști în supermarketuri și în mijloacele de transport în comun

3 săptămâni in urmă 28

Autoritățile din Grecia au decis luarea unor măsuri suplimentare pentru a împiedica răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, printre care și obligativitatea ca persoanele să poarte două măști de protecție în autobuze sau în magazine, relatează Reuters și Ekathimerini, citate de HotNews.ro.

Măsurile care vor intra în vigoare pe 24 decembrie interzic festivitățile publice de Crăciun și Anul nou și reintroduc obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber.

De asemenea, toate persoanele care vor călători cu mijloacele de transport în comun sau își vor face cumpărături din supermarketuri vor trebui să poarte două măști de protecție sau măști cu un grad ridicat de protecție.

Turiștii străini sunt de asemenea „puternic încurajați” să își facă două teste PCR cu câteva zile înainte de sosirea în țară.

Pentru a se evita un nou lockdown, vor fi adoptate alte noi măsuri la începutul anului viitor, în special pentru evenimentele sportive și de divertisment, a anunțat ministrul sănătății Thanos Plevris.

„Monitorizăm constant cazurile pentru a vedea dacă în spatele variantei Delta se află o răspândire a Omicron”, a afirmat Thanos Plevris în cadrul unei conferințe de presă.

Autoritățile elene au raportat câteva zeci de infecții cu noua variantă Omicron de la începutul lunii decembrie.

Potrivit raportului de miercuri, în Grecia au fost înregistrate 5.641 de noi infecții cu coronavirus și 69 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total de contagieri cu SARS-CoV-2 în această țară a ajuns la 1.049.936 de la izbucnirea pandemiei, în timp ce cel al deceselor cauzate de coronavirus la 20.126.

În jur de 65,7% din populația Greciei a fost imunizată până în prezent cu schema completă a unui vaccin anti-COVID-19.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă