Grecia verifică certificatele de vaccinare emise în Bulgaria și România, din cauza unor suspiciuni de fraud[

1 lună in urmă 15

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 13:50

55 citiri

Grecia a anunțat că va verifica vaccinările cetățenilor săi care ar fi fost făcute în străinătate, respectiv în Bulgaria și România, existând suspiciunea că acestea sunt fictive, iar certificatele de vaccinare sunt false.

Potrivit presei din Grecia, mai mulți cetățeni din nordul țării ar avea certificate contrafăcute din Bulgaria, în condițiile în care în această țară a crescut numărul reclamațiilor împotriva medicilor de familie - cei care fac vaccinarea anti-Covid în Bulgaria - care eliberează certificate de vaccinare cu datele unor cetăţeni care nu au primit dozele corespunzătoare de vaccin.

În același timp, Bulgaria doboară record după record în ceea ce privește mortalitatea din cauza coronavirusului în Uniunea Europeană şi zilnic raportează un număr mare de îmbolnăviri, fiind ţara cu cei mai mulţi „negaţionişti”, scrie digi24.ro.

În Bulgaria s-ar fi înființat o adevărată fabrică de certificate de vaccinare false, de unde se pare că s-ar „aprovizona” mai mulți greci, în principal din nordul țării. Un membru al circuitului a confirmat pentru postul public de televiziune ERT că, pentru 300 de euro, în Bulgaria se poate obține un certificat de vaccinare fără vaccin.

În Bulgaria, vaccinarea este realizată de medici de familie, într-un mediu necontrolat, în care medicul stă față în față cu pacientul. În centrele de vaccinare, însă, în procedură sunt implicate întotdeauna 6-7 persoane. Procedura din Bulgaria favorizează frauda, iar speculanții au început să tranzacționeze certificatele, lucru care a devenit cunoscut și în Grecia.

Potrivit mărturiei unui „intermediar” difuzată la ERT, pentru doar 300 de euro și o scurtă vizită la Sofia, se poate obține un Certificat european de vaccinare.

Oficialii greci au spus că vaccinările grecilor care par să fi fost făcute în străinătate, și anume în Bulgaria și România, au intrat la microscop, iar dacă acestea se dovedesc a fi fictive, oamenii riscă sancțiuni penale și financiare grave.

Atât în ​​Bulgaria, cât și în România, au existat relatări ample despre cât de ușor se poate obține un astfel de document.

Reclamaţiile sunt numeroase și provin în principal din mărturiile unor medici care denunţă că pacienții recunosc că au certificat, fără să fi fost vaccinați.

Din 21 octombrie, în Grecia, cei care doresc să meargă în cafenele, hoteluri, săli de concert, muzee și piscine, trebuie să prezinte „Certificatul verde de vaccinare”.

Citeste si:

 ”Partidele parlamentare au dat undă verde morții, nu protecției”

Csaba Asztalos, șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat într-un interviu pentru un ziar online de limbă maghiară că partidele parlamentare sunt...

 „Alianţa PNL-PSD-AUR a respins dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a legii privind certificatul de vaccinare”. Replica celor de la PNL

Uniunea Salvaţi România transmite că reprezentanţii PNL, PSD şi AUR au respins, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, solicitarea USR de dezbatere şi adoptare în...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă