Grecia sprijină cu 330 de milioane de euro localurile închise de criza COVID

1 lună in urmă 3


Grecia va oferi restaurantelor şi barurilor afectate de restricţiile anti-COVID o finanţare suplimentară în valoare de aproximativ 330 milioane de euro pentru a le ajuta să se redeschidă în următoarele săptămâni, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat deAgerpres.


„Obiectivul nostru este clar… să sprijinim redeschiderea afacerilor”, a declarat premierul Mitsotakis în timpul unei întâlniri cu miniştrii şi reprezentanţi ai industriei ospitalităţii.


Oficialii guvernamentali au anunţat luna trecută că restaurantele s-ar putea deschide în aprilie, înainte de planificata deschidere a sezonului turistic de vară, la mijlocul lunii mai.


Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro.


Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele din Grecia au fost închise din noiembrie, când au fost impuse restricţii dure pentru a stopa al doilea val al pandemiei. Asociaţiile din industria ospitalităţii estimează că unul din cinci localuri nu va putea să se redeschidă înaintea sezonului turistic de vară.


Guvernul de la Atena intenţionează să permită luarea mesei în aer liber în luna aprilie şi să repornească sectorul turistic, care este responsabil pentru 20% din Produsul Intern Brut al Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă