Grecia renunță la carantina obligatorie impusă rezidenţilor din UE şi din alte cinci ţări

3 săptămâni in urmă 9

Aviaţia civilă elenă a anunţat luni că izolarea obligatorie de şapte zile aflată în vigoare până acum în Grecia va fi ridicată pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”, informează AFP, citată de Agerpres.

Ridicarea aceste carantine se aplică pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA).

De asemenea, aviația civilă a precizat că măsura chiar de luni, dar celelalte „restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie”.

Cu toate astea, Grecia se confruntă cu un vârf la pandemiei, cu zeci de morţi şi peste 1.500 de cazuri de infectare pe zi, iar locuitorii sunt în continuare supuşi unei izolări stricte, deplasările între departamente nefiind autorizate decât din motive „esenţiale”.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul a anunțat că frontierele se vor deschide chiar din această săptămână pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă