Grecia prelungește lockdownul până pe 8 martie, în Atena și în mai multe regiuni din țară

1 lună in urmă 4

Guvernul grec a prelungit vineri până pe 8 martie carantina în vigoare în Atena şi în mai multe regiuni din ţară, în timp ce ratele de infectare cu coronavirus rămân ridicate, scrie agenția France Presse, citată de HotNews. Aceasta înseamnă, între altele, că școlile și magazinele neesențiale trebuie să închidă.

„Epidemiologii noştri au considerat necesară extinderea măsurilor”, a declarat vice-ministrul Protecţiei civile Nikos Hardalias, la un an de la apariţia primului caz de Covid-19 în Grecia.

„Un an mai târziu, încă ducem lupta. Nu vom da înapoi”, a adăugat deminitarul, vizibil emoţionat în timpul unei conferinţe de presă.

„Datorită vaccinurilor, libertatea nu este prea departe„, a precizat el.

Potrivit Comitetulului pentru coronavirus al Ministerului Sănătăţii, internările la terapie intensivă au crescut cu 12% în această săptămână.

În acest context, scrie Reuters, de sâmbătă, 27 februarie, insulele Lefkada, Syros și Samos, orașele Arta și Amphilochia din vestul Greciei, zona mai largă din jurul Corintului și Heraklion, de pe insula Creta, vor fi blocate.

Grecia este supusă unei izolări stricte de la începutul lui noiembrie. Unele măsuri au fost relaxate cu puțin timp înainte de Crăciun, dar restricțiile au fost reimpuse în februarie, în mod inegal, în funcție de gravitatea pandemiei din regiuni.

Vineri, Grecia a raportat 1.790 de noi cazuri de coronavirus și 29 de decese, de când a fost detectat primul caz, în 26 februarie trecut.

Pandemia a ucis 6.400 de persoane în țară, unde au fost înregistrate 188.000 de cazuri. Peste 826.000 de persoane au fost deja vaccinate, dintr-o populație de 10,7 milioane.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă