Grecia plănuiește să ridice o parte din restricții până la finalul lunii martie. Când s-ar putea redeschide sectorul turistic

1 lună in urmă 2


Până la finalul lunii martie, Grecia intenționează să ridice restricțiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile. Sectorul turistic se va redeschide înainte de sezonul estival, posibil în luna mai, a anunțat luni de purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, Aristotelia Peloni, potrivit Reuters.


Peloni a adăugat că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.


Sectorul turistic generează aproximativ 20% din PIB-ul Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară.


Astfel că, guvernul de la Atena speră ca pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să poată permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul începând cu luna mai.


Totodată, scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu 22 martie, a afirmat luni ministrul de Finanțe grec Christos Staikouras, în timpul unui interviu la radio.


În prezent, Grecia se află în lockdown din 7 noiembrie.


Lockdown-ul, care urma să se încheie la 8 martie, a fost extins până la 16 martie, însoțit de măsuri mai stricte. Locuitorii nu mai pot ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţii fizice.


Măsura a fost luată întrucât în țara este copleșită de numărul de cazuri cu COVID, iar spitalele publice din Atena sunt supuse unei „presiuni insuportabile” de săptămâni.


De la începutul pandemiei și până acum, Grecia a înregistrat aproape 205.120 de infectări și 6.758 de decese.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă