Grecia oferă bani tinerilor care se vaccinează anti-Covid-19. Ce alte beneficii promite Guvernul

2 luni in urmă 16


Grecia le va oferi o recompensă financiară de 150 de euro tinerilor cuprinse între 18 şi 25 de ani care se vor vaccina cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19, potrivit Digi24 care citează Reuters. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Kyriakos Mitsotakis.


Grecia a gestionat destul de bine primul val al pandemiei, dar a fost forţată să impună noi măsuri de carantină în noiembrie pentru a face faţă unei reapariţii a cazurilor care au copleşit sistemul de sănătate publică.


Dar, cu doar 33% din populaţia de 11 milioane complet vaccinată până acum şi îngrijorările legate de varianta mai contagioasă a coronavirusului Delta, guvernul a examinat mai multe stimulente pentru a creşte ratele de vaccinare.


În acest context, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunțat luni că tinerii care fac prima doză de vaccin împotriva COVID-19 vor fi eligibili pentru o recompensă în numerar.


„După prima doză a vaccinului, ei vor primi un card cu 150 de euro”, a declarat Mitsotakis, luni, într-o ședință ministerială, potrivit Digi24 care citează Reuters.


Aproape 940.000 de greci cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani care au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19 sau vor face acest lucru până la sfârșitul anului vor fi eligibili pentru a primi bonusul în numerar sau așa-numitul „permis de libertate”, a spus guvernul.


Tinerii vor putea folosi aceşti bani începând din 15 iulie pentru turism şi evenimente culturale. De asemenea, ei vor primi internet gratuit pe telefoanele mobile toată luna august.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă