Grecia nu blochează vaccinarea cu serul AstraZeneca. Guvernul de la Atena așteaptă decizia Agenției Europene pentru Medicamente

3 săptămâni in urmă 1

 PixabayGrecia, decizie AstraZeneca - sursa foto: Pixabay

Grecia a decis să nu renunţe la administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, atât cât timp Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu recomandă suspendarea imunizării cu acesta. Al treilea val al pandemiei a lovit cu putere Grecia şi, deşi ţara se află de cinci săptămâni într-un lockdown parţial, numărul cazurilor a crescut în ultimele săptămâni, mai ales în regiunea Attica, unde 97 % dintre paturile de la ATI sunt ocupate.

MARŢI, 16 MARTIE 2021, 15:05

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

"Aşteptăm deciziile organismelor oficiale, precum Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care se vor reuni pe această temă la sfârşitul acestei săptămâni... între timp vaccinările vor continua în mod normal", a afirmat marţi ministrul grec al sănătăţii, Vassilis Kikilias, pentru un post de televiziune din Grecia.

Conform Agerpres, Kikilias a precizat că dintre cele 72.000 de persoane imunizate cu vaccinul produs de AstraZeneca doar una a avut un episod de tromboză, care nu a fost provocat de vaccinul în chestiune, după cum a concluzionat Agenţia pentru Medicamente din Grecia.

Ministrul a subliniat că Grecia îşi ghidează strategia de vaccinare în funcţie de deciziile agenţiilor şi a precizat că dintre cele 17 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca administrate în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie au fost raportate doar 37 de cazuri de tromboză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă