Grecia impune noi restricții pe insulele Zakynthos și Creta, din cauza creșterii infecțiilor cu COVID

2 luni in urmă 41

Guvernul grec anunță că, începând de vineri, circulația pe timp de noapte este interzisă în insulele turistice Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania, una dintre zonele cele mai vizitate, din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de COVID-19 în ultimele zile, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Măsura a fost luată, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos şi cu 54% în provincia Chania.

Vreme de jumătate de an, până pe 28 iunie, interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia, cu excepţia insulei Mykonos, unde, în urma unui focar local de COVID, circulația pe timpul nopții a fost restricționată între 17 şi 26 iulie.

În continuare, reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane sunt interzise în toată Grecia.Între timp, guvernul grec se arată preocupat de avansul epidemiei în insulele Rhodos şi Ios.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 şi 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.

Publicația elenă Voria a relatat la sfârșitul lunii iulie că turiștii români sunt tot mai prezenți în destinațiile de vacanță din Grecia.

În iulie, pe insule precum Lefkada, auzeai aproape exclusiv românește, în timp ce în Zakynthos sau Kefalonia, dar și în orașe precum Argos, Nafplio sau Tolo, locuitorii ţin să sublinieze că „anul acesta ne-am umplut de români”.

Aproape 1,4 milioane de români călătoresc în fiecare an în Grecia, fiind destinația nr. 1 pentru turiștii români.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă