Grecia anunță deschiderea sezonului turistic pe 14 mai. Condiția de intrare pe teritoriul elen

1 lună in urmă 17


Harry Theocharis, ministrul turismului din Grecia, a relevat, într-un discurs în Parlamentul elen, planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, în ciuda celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus care a afectat toate țările europene, informează G4Media, care citează portalulSchengenVisaInfo.com.


„Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a declarat ministrul Theocharis.


Demnitarul a spus că, pentru a deschide sezonul în siguranță, ministerul pe care îl conduce implementează un plan care are cinci linii de apărare:


Turiștii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului Coronavirus la sosirea lor.Activarea sistemului de control aleatoriu la frontieră.Hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate.Vaccinările lucrătorilor din domeniul Horeca, care va începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile este finalizată.Urmărirea respectării cu strictețe a protocoalelor de sănătate.

„Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător, a completat ministrul turismului din Grecia. Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.


Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au luat cele două doze de vaccin împotriva bolii.


Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese, de la începutul pandemiei de coronavirus.


Pe 5 aprilie, autoritățile din Grecia au decis să deschidă magazinele pentru a salva economia țării, în ciuda faptului că numărul de cazuri de infecție cu COVID-19 a început să crească. Între altele, cumpărăturile se pot face doar cu programare.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă