Grecia a ridicat carantina obligatorie la sosirea în țară pentru rezidenții UE vaccinați împotriva Covid-19

3 săptămâni in urmă 15

Grecia a anunțat luni că va elimina carantina obligatorie pentru călătorii din Uniunea Europeană vaccinați complet împotriva coronavirusului sau care au un test negativ pentru COVID-19, relatează AFP și Barrons.

Pe lângă rezidenții UE măsura se va aplica de asemenea celor ai Marii Britanii, Statelor Unite, Serbiei și Emiratelor Arabe Unite, aceștia scăpând de obligația de a stat în carantină 7 zile, potrivit unui comunit remis luni de Aviația Civilă de la Atena.

Călătorii vor trebui să prezinte dovada că au fost vaccinați deplin împotriva coronavirusului (cu ambele doze în cazul vaccinurilor AstraZeneca, Pfizer/BioNTech și Moderna, autorizate în UE) sau un test negativ pentru coronavirus efectuat în ultimele 72 de ore.

Măsura intră în vigoare de luni dar alte restricții „pentru zborurile domestice sau internaționale vor rămâne în vigoare până pe 26 aprilie”, potrivit aceluiași comunicat.

Anunțul vine în pofida unei creșteri a numărului de noi infecții în această țară, zeci de decese provocate de COVID-19 fiind înregistrate zilnic în timp ce media de noi contagieri depistate în 24 de ore rămâne la peste 1.500.

Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști de vineri, 16 aprilie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă