Grecia a distribuit gratuit 380.000 de autoteste anti-COVID

3 săptămâni in urmă 10


Guvernul de la Atena a distribuit luni, gratuit, 380.000 de autoteste pentru depistarea infecției cu coronavirus. În săptămânile următoare, alte 10 milioane de autoteste vor fi împărțite pentru a lupta împotriva pandemiei, informează DPA, citată de Agerpres.


Primii rezidenţi din Atena care vor fi testaţi în cadrul acestui program includ aproximativ 250.000 de elevi din ultimele trei clase de liceu, precum şi profesorii şi personalul auxiliar din acele unităţi de învăţământ, a declarat prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis pentru televiziunea de stat ERT.


De asemenea, el a anunţat că 613 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în liceele din Atena, iar în majoritatea cazurilor, elevii infectaţi nu prezentau niciun simptom, astfel că autotestele sunt necesere în rândul lor.


Mai multe săptămâni, școlile din Grecia au fost închise, însă autoritățile elene au permis luni desfăşurarea cursurilor şcolare cu prezenţă fizică a elevilor pentru ultimele trei clase din liceele locale.


Prim-ministrul grec a anunțat că alte 10 milioane de autoteste COVID-19 vor fi distribuite în regim de gratuitate în săptămânile următoare.


Mai mult, persoanele care lucrează în domenii precum comerţul cu amănuntul şi serviciile de livrări, precum şi şoferii de autobuze, conductorii de tramvaie şi trenuri vor primi la rândul lor astfel de teste și se vor testa la domiciliu de două ori pe săptămână.


Autotestele distribuite de autorităţile elene vor putea fi ridicate din farmaciile locale.


Foto: Epa


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă