”Granițe cu teren minat și tancuri. Am pierdut 4 milioane de euro!”. Țara în care Răzvan Raț nu mai are acces

3 săptămâni in urmă 16

  • Fotbal: România U20 - Polonia U20, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Grecia - Spania, joi, 21:45, Digi Sport 1

Fostul căpitan al echipei naționale a recunoscut că a avut și probleme din cauza scandalurilor geopolitice, dar a lăsat de înțeles că totuși îi merge bine financiar. Concret, Raț a povestit cum a pierdut patru milioane de euro în Ucraina.

Fostul internațional este căsătorit cu Iulia, o superbă ucraineancă, pe care o știe din 2006. Cei doi au o fiică, Nicoleta (10 ani), care cunoaște trei limbi străine: spaniolă, rusă, engleză, dar și puțină franceză.

Ucraina, țara în care Răzvan Raț nu mai are acces. ”Situația e una extrem de dificilă!”

Raț a povestit că s-a implicat în lumea afacerilor și că astfel a avut și de suferit.

”Da, soția mea Iulia este ucraineancă. Nu prea mai am legături cu Donețk, pentru că nici nu mă mai pot întoarce acolo din cauza situației politice și a conflictului de acolo. Nu am mai fost din 2013. Situația este extrem de dificilă. Există niște granițe cu teren minat, cu tancuri, este ca în fosta Yugoslavia, pe timpuri. 

E un fel de Transnistria, dar mai rău”, a spus fostul jucător al celor de la Șahtior Donețk.

Din punct de vedere al rudelor, Raț nu mai este legat de Donețk. ”Socrii mei nu mai sunt iar cumnata este stabilită în Japonia de 15 ani. Mai am legătură doar cu casa noastră de acolo și cu celalalte proprietăți”, a mai spus fostul fundaș stânga.

Raț este dezamăgit de situația politică din Ucraina, care i-a produs și lui pagube însemnate din punct de vedere financiar.

”M-am lăsat de trei ani și jumătate, dar acum sunt mai ocupat decât eram înainte. Am foarte multe lucruri de făcut, dar fotbalul m-a făcut ceea ce sunt azi. Am investit foarte mult în companii de tehnologie, dar și în criptomonede.

Iar la Donețk, mai am legătură doar cu casele mele de acolo. Nu mai am acces la ele, dar se ocupă cineva, care are grijă să nu fie vandalizate. Case, apartamente, alte investiții, prectic sunt pe minus cu patru milioane de euro!”, a dezvăluit Raț, la Pro TV.

Raț avea planuri mari la Donețk, dar acestea se pare că s-au spulberat.

”Dintre toate, casa era cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, restul fiind alte investiții. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului, dar... E pe malul unui lac, mai aveam de pus geamurile”, a mai spus Raț, în emisiunea ”La Măruță”.

Raț a jucat timp de zece ani la Șahtior, între 2003 și 2013, timp în care a cucerit de șapte ori titlul cu ”minerii” și a reușit să câștige cinci Cupe ale Ucrainei, patru Supercupe și o Cupă UEFA.

Etichete: sahtior donetk , razvan rat , razvan rat ucraina
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă