Grajdul din incinta Mănăstirii Dumbrava a luat foc, fiind complet distrus. Mănăstirea e cunoscută și pentru că deține un centru pentru îngrijirea copiilor orfani sau abandonați

2 luni in urmă 28

O anexă din incinta Mănăstirii Dumbrava din județul Alba a luat foc, joi seara, fără a exista pericol de propagare, potrivit infromațiilor transmise de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Incendiul care s-a produs în incinta mănăstirii a distrus grajdul, fiind afectată o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la grajdul Mănăstirii. La momentul de faţă, incendiul este localizat şi se lucrează la stingerea acestuia. Suprafaţa afectată este de aproximativ 200 mp”, se precizează în informarea ISU Alba.

Nu au fost victime şi nici nu a existat pericol de propagare.

Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru localizarea şi stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă şi spumă.

Mănăstirea Dumbrava este recunoscută și pentru că deține un centru pentru îngrijirea copiilor orfani sau abandonați. Circa 130 de copii sunt găzduiți aici, datorită implicării preortului Vasile. De asemenea, potrivit Alba24,  Părintele Vasile a ridicat pentru copii şi o brutărie şi mai are grijă şi de 60 de bătrâni, lăsaţi de rude pe drumuri.

Sursa Foto: ISU ALBA si Alba24.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă