GRAFICE Scădere ușoară a infectărilor noi de COVID în ultima săptămână. Numărul pacienților în stare gravă și cel al persoanelor decedate crește în continuare

1 lună in urmă 12

Numărul infectărilor noi de COVID înregistrează o ușoară scădere în ultima săptămână, însă tot mai mulți pacienți ajung la Terapie Intensivă, iar numărul deceselor se apropie de nivelurile record din luna decembrie.

În luna martie s-a înregistrat o creștere abruptă a cazurilor care a culminat cu un vârf de 6.651 de infectări raportate în 25 martie. Practic, în 2-3 săptămâni s-a dublat numărul de cazuri raportate zilnic. De la începutul lunii aprilie se observă o ușoară scădere a infectărilor, însă e prematur să spunem dacă am trecut de vârful valului trei al pandemiei, mai ales că situația din spitale este alarmantă, iar numărul deceselor crește în continuare.

O comparație între infectările raportate în perioada 19-25 martie și cele din 2-8 aprilie arată o scădere totală de 10%, de la 38.635 de infectări în 7 zile la 34.695. Zilnic se înregistrează scăderi între 2% și 25%.

În schimb, numărul pacienților în stare foarte gravă crește în continuare. Aproape zilnic se înregistrează record de pacienți la ATI, iar joi numărul acestora a ajuns la aproape 1.500. Semnificativ mai mulți decât în valul doi al pandemiei, din noiembrie-decembrie. Deși atunci s-a ajuns la peste 10.000 de infectări zilnice, la ATI numărul pacienților nu a trecut de 1.300.

Și numărul deceselor crește în continuare și se apropie de vârful din decembrie anul trecut.

De asemenea, medicii avertizează că vârsta celor internați cu COVID-19 în stare gravă scade, din ce în ce mai mulți tineri ajungând la terapie intensivă în urma infectării cu coronavirus în valul trei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă