GRAFIC Mai mult de jumatate dintre persoanele programate in etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID au peste 65 de ani

1 lună in urmă 1

Persoanele cu varsta de peste 65 de ani si cele cu o afectiune cronica reprezinta mai mult de 75% din totalul programarilor in cea de a doua etapa de vaccinare impotriva COVID-19, care a inceput vineri, 15 ianuarie, in Romania, potrivit Ministerului Sanatatii.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare este destinata persoanelor cu varsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de varsta, precum si personalului-cheie care desfasoara activitati in domenii esentiale.

Datele transmise duminica dimineata, 17 ianuarie, de Ministerul Sanatatii arata ca de vineri, cand a inceput etapa a doua a campaniei de vaccinare, si pana sambata la ora 20.00, metoda de programare a fost urmatoarea:

52,6% au fost persoane fizice, programate individual
30,59 - angajatori
12,52 s-au programat prin call center
4,29 s-au programat prin medici
Categoria programata:

Lucratori din domenii esentiale - 21,73%
Persoane cu o afectiune cronica - 22,01%
Persoane peste 65 de ani - 56,26%.

Potrivit datelor transmise sambata de Comitetul de coordonare a vaccinarii, pentru urmatoarele 20 de zile de programare pentru vaccinarea impotriva COVID-19 in cea de a doua etapa a campaniei, care a inceput vineri, s-au facut 305.562 programari din cele 364.800 sloturi disponibile. In Capitala, s-au facut 62.182 de programari, gradul de ocupare fiind de 100%, iar autoritatile transmiteau ca pot fi facute programari si in Ilfov.

CITESTE SI: Vaccinarea anti-Covid-19 in caminele de batrani, impotmolita in birocratie. Echipele mobile au intarziat si 24 de ore

Reamintim ca platforma de vaccinare nu a functionat vineri, timp de aproximativ 3 ore, iar autoritatile spun ca situatia a fost cauzata de transferul datelor inregistrate in aplicatia folosita in etapa I de vaccinare in aplicatia folosita in etapa a II-a de vaccinare, dar "situatia este sub control si specialistii STS asigura suportul necesar pentru buna functionare a acesteia".

Autoritatile afirma ca volumul cererilor a depasit posibilitatea alocarii vaccinurilor din acest moment si ca programarile pentru vaccinare sunt conditionate atat de numarul dozelor de vaccin aflate in stoc la momentul efectuarii operatiunii, cat si de numarul solicitarilor de inscriere la momentul respectiv.

Peste 196.000 de persoane au fost vaccinate impotriva COVID-19, din 27 decembrie, cand a inceput campania de vaccinare in Romania.

CITESTE SI:

Primarul Dominic Fritz anunta ca doar doua centre de vaccinare vor fi operationale, de luni, in Timisoara. Motivul acestei decizii


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă