Grădinițele de stat și private intră sub condiția pragului de vaccinare de 60% pentru deschidere fizică

3 săptămâni in urmă 26

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/05/Copil-zambind-in-timp-ce-foloseste-tableta-computer-cursuri-online-gradinita-digitala-Pexels.jpg
Grădinițele se vor deschide pentru a-i primi pe copii cu prezență fizică dacă vor avea cel puțin 60 la sută dintre angajați vaccinați, potrivit datelor care se conturează până acum, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Astfel, și acestea se vor supune condiției de îndeplinire a pragului de vaccinare, anunțat de președintele Iohannis.

Întrebat dacă grădinițele intră și ele sub condiția pragului de vaccinare pentru deschidere cu prezența fizică, ministrul Educației a răspuns: “categoric da”.

„Ordinul comun se aplică pentru toate unitățile de învățământ, de stat și privat”, a declarat Cîmpeanu, întrebat dacă acest prag de 60% de angajați vaccinați pentru a se putea deschide cu prezență fizică va fi aplicat și la stat, și la privat.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat în declarația de presă susținută joi seara, la Cotroceni, că vacanța nu va mai fi prelungită și săptămâna viitoare, iar începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, toți elevii și preșcolarii se vor putea întoarce la școală. Însă, de data aceasta, pentru redeschiderea cu prezență fizică a școlii va conta și gradul de vaccinare al personalului angajat.

Tot joi seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis pe grupul de comunicare cu presa al ministerului următorul mesaj: „Conform discuțiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului școlii, pentru a funcționa cu prezență fizică. Decizia finală se va anunța mâine, la ora 10.00, la sediul ministerului Educației”.

Articolul Grădinițele de stat și private intră sub condiția pragului de vaccinare de 60% pentru deschidere fizică apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă