Gondola care urcă la Cota 2000 din Bucegi, oprită din cauza depunerilor de chiciură / Pârtia Kalinderu 2 este închisă

2 săptămâni in urmă 32

Gondola care urcă la Cota 2000 din Masivul Bucegi, la domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, este oprită duminică din cauza depunerilor de chiciură de pe cabluri şi de pe rolele instalaţiei, fapt nu permite funcţionarea în siguranţă a instalaţiei, informează News.ro.

Administratorii gondolei Carp au anunţat duminică, pe Facebook, că gondola care urmă la altitudinea de 2050 de metri nu este funcţională, din cauza chiciurii depuse pe cabluri.

„Am făcut o cursă de probă la Gondola Carp, dar, din păcate, depunerea constantă de chiciură pe rolele şi curelele de transport din staţii nu permite funcţionarea în siguranţă a instalaţiilor. Gondola Carp şi Telescaunul Soarelui nu pornesc azi cu public”, este anunţul făcut în jurul orelor prânzului.

Anterior, timp de câteva ore, echipele tehnice au intervenit şi au făcut verificări, constatând în cele din urmă că instalaţiile nu pot porni în siguranţă.

Situat la altitudine mai mică, domeniul schiabil al staţiunii Buşteni este deschis, parţial turiştilor. Ast6fel, pârtia Kalinderu 1 este deschisă, se schiază în condiţii bune, în timp ce pârtia Kalinderu 2 este închisă fiind acoperită cu un strat subţire de zăpadă şi în curs de amenajare.

Sursa foto: Facebook / Gondola Sinaia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă