„Gol Hagi, gol România”, după 22 de ani. Aplaudacii lui Ianis să se abțină! I-au făcut mai mult rău decât criticii | OPINIE Vlad Măcicășan

3 săptămâni in urmă 3

„Gol Hagi, gol România!”. Parcă am auzit vocea lui Cristian Țopescu spunând asta cu o bucurie sinceră și curată și cu vocea mișcată de emoția momentului. „Gol Hagi, gol România!”, am putut striga toți, după 22 de ani. Cine se gândea în septembrie 1999 că vom aștepta 22 de ani pentru scandarea asta?

Atunci când Hagi marca, în Ghencea, cu Portugalia și mergeam la Euro, la braț cu înaintașii lui Cristiano Ronaldo. Cine se gândea, când s-a retras Hagi, că vom mai scanda asta vreodată?

Îl avem din nou pe Hagi cu noi

Hagi s-a întors ca marcator la echipa națională. Îl avem din nou pe Hagi cu noi! Cu asta vom rămâne după meciul cu Macedonia. Asta va reține istoria. Haosul din final, apărarea disperată, cu accente penibile sau atacurile noastre la viteză rar văzută în România se vor uita.

Istoria va reține momentul în care reușitele „Dinastiei Hagi” au fost legate prin golul lui Ianis, cu un lanț imaginar care a străbătut 22 de ani. Parcă și noul tricou, atât de hidos, arată mai bine când cineva cu numele Hagi scris pe spate se bucură după un gol marcat.

„Zidane, Balon de Aur”… Opriți-vă și bucurați-vă pentru cât poate să joace!

Dar momentul acesta istoric pentru fotbalul românesc a părut prea puțin scos în evidență. Parcă nu știm să ne bucurăm de el. Normal. Când se spune despre tine că vei lua „Balonul de Aur”, că ești Zidane sau Cruyff, ori că jurnaliștii vor sta la coadă la autografe în fața ta, un gol cu Macedonia nu înseamnă mare lucru.

Un gol cu Macedonia nu-ți aduce „Balonul de Aur” sau transferul la Real Madrid, cum scrie presa „de bine” din Scoția. Cei care s-au grăbit mereu să-l laude excesiv pe Ianis nu au înțeles că ei i-au făcut cel mai mult rău. În general, în viață trebuie să te ferești de cei care te laudă, nu de cei care te critică.

Fără comparații și pariuri hilare, complet lipsite de logică, probabil ne-am fi bucurat și noi și Ianis mai mult de golul acesta istoric. Așa, așteptările de la Ianis vor fi mereu mai mari decât poate el să ofere. Păcat… Ianis nu este Mihăilă, dar chiar poate fi un jucător util, când aplaudacii săi nu pun presiune pe el.

Opriți-vă și bucurați-vă pentru cât poate să joace! Lăsați-ne să tresărim când auzim: „Gol Hagi, gol România!”

The post „Gol Hagi, gol România”, după 22 de ani. Aplaudacii lui Ianis să se abțină! I-au făcut mai mult rău decât criticii | OPINIE Vlad Măcicășan appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă