Gol anulat în mod inexplicabil! Farul Constanța contestă vehement arbitrajul: "Încurcăm pe cineva? E rușinos"

1 lună in urmă 5

Liga 1: Universitatea Craiova - Botoșani, sâmbătă, 14:30, Digi Sport 1

Liga 1: UTA Arad - CFR Cluj, sâmbătă, 21:30, Digi Sport 1

După 45 de minute albe, Constantin Radu, jucătorul lui CSM Slatina, introdus la pauză, a avut nevoie de doar câteva zeci de secunde pentru a deschide scorul. În minutul 70, Ilie Damașcan a restabilit egalitatea și a închis totodată tabela. Cea mai controversată fază a partidei a avut loc în minutul 40, când atacantul Farului, Liviu Mihai, a introdus mingea în poartă, însă gol a fost anulat de arbitrul Mircea Ardelean, pentru un presupus fault în atac.

Ianis Zicu contestă vehement arbitrajul lui Mircea Ardelean din partida CSM Slatina - Farul 1-1: "Îmi lasă un gust amar"

În ciuda protestelor dure ale jucătorilor și staff-ului celor de la Farul, jocul s-a reluat cu o lovitură liberă în favoarea gazdelor. Reluările fazei incriminate de constănțeni nu au arătat că s-ar fi petrecut ceva neregulamentar în suprafața de pedeapsă a lui CSM Slatina. După această remiză, elevii lui Ianis Zicu ocupă poziția a 10-a, cu 25 de puncte, la două lungimi în urma Rapidului, ocupanta ultimului loc care asigură calificarea în play-off.

"Un meci controlat în totalitate de noi, o partidă bună făcută de băieți și sunt foarte, foarte mândru de felul în care au jucat și au reacționat. Din păcate, în 2021, trăiesc, după 32 de ani de când m-am apucat de fotbal, un arbitraj care-mi lasă un gust amar. După meci, am aflat că același arbitru, la meciul cu Ripensia Timișoara, nu a dat un gol valabil, când intrase mingea în poartă o jumătate de metru, iar în aceeași fază fusese și henț, deci penalty pentru noi.

Pun doar un punct în plus în clasament, nu trei, deși ar fi fost gol de 1-0 în prima repriză. Astăzi, a fost foarte inteligent pentru că la golul anulat a fluierat înainte de a intra mingea în poartă, pentru că a simțit pericolul. Nu a fost nimic, avem reluările, toată lumea a văzut acest lucru. Dar nu poți vorbești cu ei, nu poți să le spui nimic. Mi-a dat galben, după care nu am mai vorbit deloc în a doua repriză, tocmai pentru a nu fi eliminat.

Am spus că vreau să am un comportament cât se poate de decent, dar, de multe ori, ajungi să cedezi. Te întrebi dacă eu, Tibi Curt, Marica încurcăm pe cineva pentru că am jucat fotbal, dar nu suntem genul de oameni care să stăm prin birouri, să sunăm și să ne împrietenim doar de dragul de a avea un arbitraj bun sau a sta la un pahar de vin și să ne apropiem de oamenii care conduc fotbalul românesc.

Cred că fiecare trebuie să-și facă treaba, iar cei care conduc să fie echidistanți. Astăzi, din păcate, mi-au arătat că nu este așa. Fotbalul românesc nu este pe un drum bun. Este rușinos ce se întâmplă și ar trebui să le dea de gândit, pentru că acești jucători, care muncesc, au familii și suferă", a declarat Ianis Zicu la finalul partidei, potrivit site-ului oficial al Farului Constanța.

Același Mircea Ardelean este acuzat de cei de la Farul Constanța că nu a acordat un penalty pentru alb-albaștri în partida din ultima etapă din 2020, cu Ripensia Timișoara, la scorul de 0-0. În cele din urmă, Farul a pierdut acel duel, scor 0-1, după un gol înscris de Sokovic, la jumătatea actului secund.

VIDEO cu fazele acuzate de Farul în confruntările cu Ripensia Timișoara și CSM Slatina

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă