Glumă teribilistă a unui elev a declanșat panică la o școală din Iași: "Avea limba amorţită şi simţea furnicături în gât"

2 săptămâni in urmă 12

De Clara Mihociu.
Publicat: 10.11.2021, 19:48.
Actualizat: 10.11.2021, 19:52

Abia s-au reluat cursurile cu prezența fizică și deja au reapărut agresiunile elevilor față de profesori. Cel mai recent exemplu, la un liceu din Iaşi. O profesoară a ajuns la spital după ce un elev s-a jucat în clasă cu un spray lacrimogen. În faţa directorului şi a poliţiştilor, băiatul de 14 ani a spus că a vrut să facă o glumă şi a pulverizat substanţa toxică pe fereastră. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz.

Panica s-a declanşat puţin după ora 10 la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Cei 27 de elevi din clasa a IX-a se pregăteau de ora de logică, însă mirosul puternic şi ciudat i-a alertat. După ce a intrat în clasă, şi profesoara a simţit mirosul şi a anunţat conducerea şcolii.

Ilie Ghiorghică, director Liceul cu Program Sportiv Iași: Am aerisit sala de clasă, am scos elevii afară.

Între timp, profesoara a început să se simtă rău. Asistenta de la cabinetul medical şcolar i-a acordat primul ajutor.

Liliana Nicoriuc asistent Liceul cu Program Sportiv Iași: Avea limba amorţită şi simţea furnicături în gât. Elevii s-au simţit bine. Nu a prezentat niciunul niciun semn de stare de rău.

Elevul vinovat şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor

În scurt timp, o ambulanţă a ajuns la liceu. Iar odată cu ea au venit şi poliţiştii. În faţa lor şi a directorului, elevul vinovat a spus cum s-a întâmplat totul. Elevul a povestit că în timpul pauzei s-ar fi jucat cu respectivul spray lacrimogen, însă la fereastră. Nu şi-a dat seama însă că din cauza vântului vaporii vor intra înapoi în sala de clasă.

Ilie Ghiorghică, director Liceul cu Program Sportiv Iași: Este un elev care până în momentul de faţă nu a creat probleme la noi la şcoală. Dar din teribilism, probabil, a avut acest eveniment nefericit. A spus că în cartier a mai avut probleme cu alţi colegi, cu alţi tineri şi îl avea la el pe motiv de autoapărare.

Cadrul didactic a fost transportat la spital şi este acum în afara oricărui pericol. Medicii trag însă un semnal de alarmă cu privire la folosirea spray-urilor lacrimogene.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic sef UPU Spitalul Sf Spiridon Iași: Am mai avut situaţii de apariţii a reacţiilor alergice la nivelul feţei şi cu interesarea căilor aeriene aeriene superioare şi chiar cu afectare hemo-dinamică. Ele trebuie folosite, aşa cum sunt indicate. Nu în spaţii închise.

Conducerea liceului a deschis o anchetă internă, iar, pentru isprava sa, elevul s-ar putea alege cu nota scăzută la purtare şi riscă să fie exmatriculat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă