Gino Iorgulescu pune piciorul în prag! Declarație tranșantă cu privire la „războiul” FRF-LPF: „Trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile!”

1 lună in urmă 2

Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a intervenit în scandalul LPF-FRF și a oferit detalii din culisele acestui conflict care a zguduit fotbalul românesc.

Disputa dintre cele două foruri are la bază implementarea sistemului de arbitraj video, în Liga 1.

Atât cei de la LPF, cât și cei de la FRF, se acuză reciproc de interese ascunse, în privința aducerii VAR-ului în România.

Gino Iorgulescu, declarație tranșantă cu privire la „războiul” FRF-LPF

Șeful LPF susține că este deranjat de atacurile venite din partea Federației Române de Fotbal și consideră că între cele două foruri ar trebuie să existe un dialog permanent.

În plus, Gino Iorgulescu atrage atenția că FRF dorește să coordoneze proiectul de implementare a sistemului VAR, asta deși FIFA prevede ca LPF să se ocupe de acest aspect.

„Consider că între cele două entități care conduc fotbalul românesc trebuie să existe un dialog permanent. Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Nu înțeleg cui îi folosesc aceste contre repetate între noi și FRF. Mi se reproșează aparițiile sporadice în mass media. Să lămurim și subiectul ăsta. Justin Ștefan este Secretarul General al LPF, este o persoană care se bucură de tot sprijinul meu. Cine își închipuie că Justin vorbește fără să se consulte cu mine, se înșală. Justin vorbește în numele LPF pentru că are această calitate și, mai mult, exprimă întocmai poziția instituției pe care o reprezintă.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1”, a declarat Gino Iorgulescu, pentru PlaySport.

The post Gino Iorgulescu pune piciorul în prag! Declarație tranșantă cu privire la „războiul” FRF-LPF: „Trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă