Gimnasta germană Sarah Voss a evoluat la Campionatului European îmbrăcată într-un costum complet care îi acoperea întreg corpul, sfidând astfel convențiile

1 săptămână in urmă 27

​Gimnasta germană Sarah Voss și-a făcut exercițiile în cadrul Campionatului European de Gimnastică Artistică îmbrăcată într-un costum complet, sfidând astfel convențiile, scrie BBC. Până acum, gimnastele își acopereau picioarele în competițiile internaționale doar din motive religioase. Voss s-a declarat mândră de decizia sa și a fost susținută de federația de gimnastică a țării sale. Două alte colege i-au imitat gestul vineri, purtând costume ce le acopereau întreg corpul.

Federația germană (DTB) a declarat că gimnastele sale care evoluează în această cimpetiție iau astfel poziție împotriva „sexualizării în gimnastică”.

„Sperăm că gimnastele care se simt incomod în ținutele obișnuite se vor simți încurajate să urmeze exemplul nostru”, a spus Voss.

Voss și-a explicat decizia într-un interviu acordat postului public ZDF: „Noi, femeile, vrem să ne simțim bine în pielea noastră. În gimnastică, acest lucru devine tot mai dificil pe măsură ce crești. Când a început pubertatea, când mi-a venit menstruația, am început să mă simt din ce în ce mai inconfortabil. ". Federația germană a declarat că sportul și gimnastica ar trebui să fie câmpuri în care sportivele de sex feminin să se simtă confortabil în îmbrăcămintea pe care o poartă.

Conform regulilor federației internaționale de gimnastică (FIG), concurenților li se permite să poarte un echipament „dintr-o singură bucată, de la șold până la gleznă”, cu condiția ca acesta să aibă un design elegant.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă