Gigi Becali, prima reacţie despre Superliga Europeană. „Ar fi o nenorocire pentru noi! Bani de unde luăm după aia?”

3 săptămâni in urmă 8

Gigi Becali, prima reacţie despre Superliga Europeană. Cele 12 cluburi fondatoare sunt: AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham.

Gigi Becali, prima reacţie despre Superliga Europeană

„Nu îşi pot permite dacă îi scot din toate competiţiile. De ce? Că-i scot şi din competiţiile internaţionale, adică nu mai pot da jucători la echipele naţionale. Asta e problema, altfel ar face-o, că nu-i interesează pe ei de UEFA şi de FIFA, că ei sunt 12 cluburi, cu puterea la ei, banii la ei şi milardele la ei. Ar face ei imediat, dar tot se râcâie de zece ani să facă asta. Şi tot nu pot să o facă. Dar dacă o fac, ar fi o nenorocire pentru noi, pentru cluburile mici. Noi, bani de unde luăm după aia? Pentru că toţi banii de la ei vin, că ei joacă, publicitate, televizare, drepturi, tot, se încasează pe spinarea lor şi după aia luăm şi noi, ăştia, săracii. Dacă nu jucăm cu Real, Barcelona, cu Manchester, cu Milano, de unde să mai ia UEFA încasări de două miliarde pe an, trei miliarde, că atât încasează pe an. Dacă nu jucăm cu ei, nu mai luăm nici un miliard măcar, luăm câteva sute de milioane. Păi, cine dă? Dă cineva bani la televizare să vadă pe FCSB sau publicitate sau pe nu ştiu ce Lille şi pe Espanyol? Ei nu cedează, dar nu au portiţă. Ei nu cedează, dar nici nu pot să o facă”, a spus Gigi Becali la Pro X.

Superliga Europeană, contestată de Comisia Europeană. Noul proiect, anunţat oficial: care sunt cele 12 mari cluburi fondatoare

„Poate să cadă la înţelegere, la pace cu UEFA să facă o nouă competiţie, dar nici lui UEFA nu-i convine, că nu mai e atrăgătoare, asta, Champions League. Şi după aia Europa League o să fie ca un fel de Conference League. Dacă o fac, o fac numai la înţelegere cu UEFA şi Champions League rămâne Champions League. Se va numi Superlig, aşa era vorba atunci, când ne-au contactat şi pe noi, că atunci era vorba să facă o superligă cu toate echipele care au câştigat o dată Cupa Campionilor şi ne-au invitat şi pe noi atunci, în urmă cu 15 ani, cam aşa”, a mai declarat Gigi Becali.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă