Gigi Becali îi dă cel mai mic salariu din campionat, dar cere o avere pe el » Situație incredibilă pentru fotbalistul remarcat de Ilie Dumitrescu

1 lună in urmă 137

Gigi se joacă relaxat cu numerele din contractele jucătorilor. Salariile și valorile clauzelor de reziliere nu sunt direct proporționale niciodată. Un fotbalist plătit prost poate fi extrem de scump. Într-un asemenea caz se înscrie și Andrei Istrate, atacantul pe care FCSB l-a folosit timp de 38 de minute în victoria cu UTA, 1-0. El a fost achiziționat de la FC Ardealul cu 10.000 de euro. După debutul în primul eșalon, consemnat în iulie 2020, Becali a mai achitat 10.000 de euro către școala de fotbal din Cluj.

Patru meciuri și un gol pentru Andrei Istrate

Fotbalistul are un salariu de 1.000 de lei lunar. Nu există în campionat vreun jucător care să câștige mai puțini bani. Dar prețul lui Istrate nu e corelat cu suma mică din statul de plată: cine-l vrea pe Andrei trebuie să achite 10 milioane de euro! Aceasta e valoarea clauzei de reziliere a contractului. Parma a plătit 11 milioane de euro atunci când l-a cumpărat pe Man și aceea a constituit cea mai mare afacere din istoria campionatului românesc.

Istrate nu a realizat deocamdată lucruri atât de importante încât să provoace vreo ofertă mare. El a adunat patru prezențe în prima ligă, de două ori a fost titular, și a marcat un gol într-un eșec cu Poli Iași, 2-5. Randamentul lui din timpul scurt pe care l-a petrecut pe teren i-a adus complimente din partea lui Ilie Dumitrescu. „Are un fizic bun pentru un atacant, e foarte tânăr și ar merita să beneficieze de mai multă încredere” au fost argumentele gloriei steliste.

Andrei Istrate

Andrei Istrate

Octavian Popescu: Popescu: 3.000 lunar, 100 de milioane la plecare

FC Ardealul a păstrat 20 la sută din drepturile asupra fotbalistului, procente pe care Becali are dreptul să le cumpere oricând cu 100.000 de euro. Așa ar ajunge la un preț apropiat de al lui Octavian Popescu, pentru care FCSB a dat 190.000 de euro către Metropolitan, un mic club de juniori din București.

Ciudatul raport salariu/preț e valabil și în situația lui Popescu. El câștigă 3.000 de euro lunar și i-a fost fixat un preț fantastic, imposibil de plătit pentru vreun fotbalist din România: 100 de milioane de euro! De zece ori mai mult decât valorează clauza de reziliere din acordul cu Istrate.

FCSB are și un junior de 150 de milioane €

Cel mai mare preț l-a fixat Becali pentru Adrian Niță, un atacant în vârstă de numai 18 ani, cu patru meciuri în prima divizie. El încă nu a marcat niciun gol. E cotat, conform contractului, la 150 de milioane de euro și e plătit cu 2.500 de lei lunar. Niță a fost împrumutat în prima parte a sezonului la Turris Turnu Măgurele, în liga a doua, și a bifat 14 meciuri și patru goluri. 

FCSB l-a adus de la Slatina. Antrenorul care l-a crescut în Oltenia, Ion Pârvulescu, a povestit la GSP Live că a primit de la FCSB 3.000 de lei pentru transfer, bani negri, și apoi roș-albaștrii nu au mai achitat clauza de formare a jucătorului. Pârvulescu i-a antrenat la Slatina și pe Dănciulescu, și pe Luțu.

Andrei Istrate va avea salariul dublat

Istrate va primi după finalul acestui campionat o majorare salarială de sută la sută. Suma concretă în plus e mică: de la 1.000 de lei, el va ajunge să încaseze 2.000 de lei. Concurentul din atac, Vukusici, are 29 de ani și câștigă 8.000 de euro lunar. Dezamăgit de croat, Becali a precizat deja că acesta nu va mai juca deloc până la finalul stagiunii și apoi va fi lăsat să plece liber. 

Vukusici a apărut în cinci partide, niciodată ca titular, și nu a reușit să înscrie niciodată. El avusese un sezon 2019-2020 grozav în Slovenia, cu 26 de goluri doar în campionat pentru Olimpija Ljubliana. Daniel Pancu are o explicație pentru faptul că atacanți cu imagine bună, precum Buș și Vukusici, nu se impun la FCSB: „E greu ca un vârf să marcheze foarte mult fiindcă la FCSB echipa nu joacă numai pentru el, mai sunt și alți marcatori: Tănase, Coman”.

VIDEO. Aime Lema îi pune la punct pe Coman și Tănase: „Așa nu, e o rușine ce au făcut! Aveți un pic de respect!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

El e Google pentru FCSB! Jucătorul-surpriză care a devenit indispensabil pentru echipa lui PetreaSe adună abaterile noii stele a lui Becali! Nu mai joacă nimic și are probleme de comportament: „E obraznic și înjură”

Problema a unui fermier german cu muncitorii români: Mă costă nervi și mă aplec eu să strâng

Libertatea

Playtech: ȘOC TOTAL! Simona Halep, anunț de ultimă oră. Decizie surpriză, total neașteptată
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă