Gigi Becali, decizie fără precedent în ultimii 13 ani la FCSB

2 săptămâni in urmă 29

  • Serie A: Juventus - Napoli, joi, 21:45, Digi Sport 1

  • Serie A: AC Milan - AS Roma, joi, 19:30, Digi Sport 1

Gigi Becali a anunțat clar că nu se gândește să facă vreun transfer în ianuarie și că va mai investi bani în jucători doar când echipa va câștiga campionatul.

Gigi Becali, decizie fără precedent în ultimii 13 ani la FCSB

"Nu mai cumpăr niciun jucător! Nu ne interesează nimeni acum! Dacă vom lua campionatul, vom mai aduce, dar până atunci vom face economie", a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport.

Decizia este una pe care Gigi Becali a luat-o extrem de rar la FCSB, unul dintre cluburile care au obișnuit să fie foarte active în perioadele de mercato, indiferent că era vorba despre ferestrele de transferuri din vară sau cele din iarnă.

De altfel, ultima și singura dată în ”era” Gigi Becali când a trecut o perioadă de mercato fără ca FCSB-ul să facă vreun transfer, indiferent că este vorba despre mutări pentru care a plătit sau că au fost aduși jucător gratis sau sub formă de împrumut, a fost cea din ianuarie 2009.

În prima perioadă de mercato cu Gigi Becali oficial în conducere, cea din ianuarie 2003, FCSB a făcut un transfer, al lui Valeriu Răchită de la Litex Lovech.

  • 10.55 milioane de euro a plătit Gigi Becali pentru transferuri în vara lui 2007 - cea mai mare, din punct de vedere financiar, fereastră de mercato de la FCSB

FCSB a transferat 11 jucători în vară, trei au plecat imediat

O cauză a deciziei luate de Gigi Becali este și campania de achiziții importantă, din punct de vedere numeric, din vară, când FCSB a adus nu mai puțin de 11 jucători, dintre care trei contra unor sume de bani: Andrei Dumiter de la Sepsi pentru 350.000 de euro, Valentin Gheorghe de la Astra în schimbul a 250.000 de euro și Andrei Cordea de la Academica Clinceni pentru 50.000 de euro.

  • Paulo Vinicius, Stipe Vucur, Alexandru Crețu, Constantin Budescu, Andrei Cordea, Valentin Gheorghe, Andrei Burlacu, Ivan Mamut, Zdenek Ondrasek, Claudiu Keșeru și Andrei Dumiter sunt fotbaliștii transferați în vară de FCSB

Dintre cei 11 fotbaliști, Doar Paulo Vinicius, Andrei Cordea și Valentin Gheorghe au reușit să confirme, iar trei jucători, Stipe Vucur, Alexandru Crețu și Zdenek Ondrasek au plecat la doar câteva săptămâni de la momentul în care au semnat contractele.

De asemenea, Constantin Budescu a plecat în această iarnă, la doar patru luni de la venire.

Lista cu fotbaliștii de la FCSB prezenți la vizita medicală, 5 ianuarie 2022

Portari: Andrei Vlad (22 de ani), Ștefan Târnovanu (21 de ani), Cătălin Straton (32 de ani), Alexandu Maxim (14 ani)

Fundași: Valentin Crețu (33 de ani), Iulian Cristea (27 de ani), Denis Haruț (22 de ani), Andrei Miron (27 de ani), Risto Radunovic (29 de ani), Sorin Șerban (21 de ani)

Mijlocași: Andrei Cordea (22 de ani), Valentin Gheorghe (24 de ani), Răzvan Oaidă, Darius Olaru (23 de ani), Ovidiu Perianu (19 ani), Octavian Popescu (19 ani), Ovidiu Popescu (27 de ani), Alexandru Muși (17 ani), Adrian Șut (22 de ani), Florin Tănase (27 de ani).

Atacanți: Andrei Burlacu (24 de ani), Florinel Coman (23 de ani), Andrei Dumiter (22 de ani), Claudiu Keșeru (35 de ani), Ianis Stoica (19 ani).

* Ivan Mamut (atacant) și Ionuț Panțîru (fundaș stânga) nu au fost la vizita medicală, fiind accidentați, dar se vor prezenta la bază.

* Pauolo Vinicius (37 de ani) va ajunge în câteva zile la București.

Etichete: gigi becali , transferuri fcsb

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă