Gigantul energetic Rosneft pierde definitiv procesul cu UE împotriva sancțiunilor economice impuse Rusiei după anexarea ilegală a Crimeei

2 months ago 1

Gigantul energetic Rosneft, una dintre cele mai mari companii din Rusia, a pierdut definitiv procesul cu Uniunea Europeană împotriva sancțiunilor economice impuse Moscovei după anexarea ilegală a Crimeei.

Curtea de Justiție a UE (CJUE) a menținut miercuri sentința dată de Tribunalul UE, care a respins plângerea depusă de Rosneft, potrivit unui comunicat .

Compania rusă a contestat legalitatea sancțiunilor impuse de Consiliul UE în 2014 și aflate în vigoare și acum, prin care UE le-a interzis să importe diferitele materiale, produse și servicii, dar și să aibă acces pe piața de capital europeană, adică să obțină finanțări de la băncile europene.

”Curtea subliniază că atât interdicțiile la export cât și restricțiile privind accesul la piața de capital a Uniunii contribuie în mod clar la atingerea obiectivului urmărit de Consiliu. În consecință, în mod contrar față de ceea ce susțin societățile menționate mai sus, Tribunalul nu a săvârșit o eroare atunci când a estimat că aceste măsuri nu erau în mod vădit inadecvate în lumina acestui obiectiv”, se arată în comunicatul CJUE.

Rosneft e controlată de statul rus.

Foto: Platformă maritimă petrolieră / Pexels

Read Entire Article
Powered By Seo Tools