Gică Popescu, surprins că Gigi Becali l-a transferat pe Dennis Man la Parma pentru 13 milioane de euro. „Nu am crezut că vom mai vinde un fotbalist pe o sumă atât de mare”

1 lună in urmă 23

Dennis Man este omul anului în fotbalul românesc. A plecat la Parma și este în lot pentru duelul cu Napoli, programat duminică. Gigi Becali a dat o lovitura financiară extraordinară. Italienii plătesc o primă tranșă de 11 milioane de euro și alte două, în funcție de performanțe. Gică Popescu a fost foarte surprins când a aflat câți bani va primi FCSB.

„Dennis Man este oficial milionar”, a declarat Daniel Niculae, după ce s-au semnat actele. Dennis Man a fost transferat de Parma și este în lot pentru duelul cu Napoli, la doar două zile după ce a fost prezentat oficial. FCSB va primi imediat 11 milioane de euro și alte două, în funcție de performanțe. Este cel mai scump jucător plecat din Liga 1.

„E un transfer important pentru fotbalul românesc. Nu e deloc surprinzător! Man a avut mereu o proiecție frumoasă. Nu ne așteptam să se transfere atât de repede și pe o sumă atât de mare! Eu sincer nu am crezut că vom mai ajunge să vindem un fotbalist la o sumă atât de mare!

Acum nu pot decât să mă bucur. Man dovedește că fotbalistul român în continuare are valoare și este considerat un produs valoros, însă atât el, cât și Mihăilă, Ianis, toți cei care joacă la cluburi importante, trebuie să confirme pentru că așa ținem nivelul fotbalistului român ridicat”, a declarat Gică Popescu în Fanatik.

Topul celor tari transferuri din Liga 1:

Dennis Man (de la FCSB la Parma, în 2021): 13 milioane de euro
Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro
Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro
Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro

Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro
Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro
Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro

Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro
Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro
Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro

Gică Popescu este convins că Dennis Man se poate impune în Italia

Gică Popescu este convins că Dennis Man se poate impune la Parma. „Baciul” spune că ar putea debuta chiar duminică, în duelul cu Napoli.

„Jucătorului român ca profil i se potrivește Spania, Portugalia, unde se joacă mai mult decât se apără! Campionatul italian este un campionat în proporție de 60-70% cu profil defensiv. În Spania, toate echipele țin mingea, joacă, nu se închid, lucru care cred că i se potrivește mai bine ca stil lui și tuturor fotbaliștilor români. Dar la potențialul lui Dennis, are și viteză, un picior stâng foarte bun, dribling, are toate atuurile ca să se impună. Eu cred că poate să o facă și ar fi un mare câștig pentru fotbalul românesc.

La suma pe care a plătit-o Parma e clar că așteptările sunt foarte mari. Nu l-au luat să îl țină pe bancă, pentru că ar fi o rezervă foarte scumpă. Cred că va juca duminică. Echipa de duminică nu o face antrenorul. O fac jucătorii prin ce fac la antrenamente, cât de bine se antrenează, cât de serioși sunt, ce randament dau. Ei fac echipa, jucătorii!”, a declarat Gică Popescu.

The post Gică Popescu, surprins că Gigi Becali l-a transferat pe Dennis Man la Parma pentru 13 milioane de euro. „Nu am crezut că vom mai vinde un fotbalist pe o sumă atât de mare” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă