Gică Popescu, moment horror înainte de meciul carierei: „Curgea sânge peste tot! Doctorul mi-a zis că pot să mor”

3 săptămâni in urmă 2

În urmă cu 21 de ani, Galatasaray o învingea cu 4-1 pe Arsenal în finala Cupei UEFA, în urma unui meci decis după loviturile de departajare. În acea partidă, Gică Popescu și Hagi au fost titulari: „Regele” a fost eliminat în minutul 94, în timp ce „Baciul” a fost integralist, transformând penalty-ul decisiv. Totuși, din cauza unei accidentări stupide, Gică Popescu ar fi putut rata meciul.

Gică Popescu: „Mi-am tăiat o porțiune de 10 centimetri”

„Viața te răsplătește în momentul în care faci sacrificii. Cu cinci zile înainte de finala Cupei UEFA jucam la Izmir cu o echipă retrogradată. Noi eram deja campioni. La antrenament, eu îmi puneam feșe din leucoplast, că aveam gleznele subțiri și le protejam. M-am dus în sala medicului și a maseurilor să îmi tai feșele, dar n-am văzut că acele cuttere aveau probleme și cuțitele erau ieșite și în partea de jos. Am tras o dată, iar când am tras a doua oară am simțit o arsură groaznică. Am deschis feșele și am văzut că mi-am tăiat o porțiune de 10 centimetri. Intrase cutterul cam 3-4 milimetri.

A început să curgă sânge foarte mult, curgea peste tot. Norocul meu a fost că era doctorul acolo, pentru că ne pregăteam să plecăm la Izmir, și mi-a pus doctorul 10 copci pe loc. A venit imediat Fatih Terim de sus, a făcut ședință. Trebuia să rămân acasă, pentru că nu puteam să mă recuperez mai devreme de o lună de zile, însă am insistat să vin și eu la meci. I-am spus apoi, la Copenhaga, că vreau să fac și eu antrenament”.

Gică Popescu: „Doctorul a zis că pot să mor!”

„M-au pus să semnez și am făcut antrenament, dar cu injecții. După antrenament, îmi era teamă să deschid gheata, pentru că aveam șosete albe și erau roșii. Am desfăcut până la urmă, era să îmi pocnească rana. Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor. Nu aveam nicio șansă să joc a doua zi, dar am jucat pe semnătură. Mi-au făcut injecții de jur împrejur și am marcat golul cu care Galatasaray a câștigat Cupa UEFA”, a relatat Gică Popescu, într-un podcast cu Mihai Morar.

Gică Popescu a înscris golul decisiv cu Arsenal

Gică Popescu a transformat lovitura care a adus primul trofeu european din istoria Turciei, Cupa UEFA 2000 pentru Galatasaray, 4-1 după lovituri de la 11 metri cu Arsenal.

"Haide, Popescu!", pare să zică omul de la microfonul televiziunii turce. Momentul e cimentat într-un documentar care încă există online, pe YouTube. "Când l-am văzut pe Seaman atât de mare, că sare pe direcția șutului trimis de mine, mi-am dat seama că e un spațiu atât de mic prin care poate intra mingea. Dar așa a vrut Dumnezeu", arată Popescu, cu ambele degete în sus. "Haide, Popescu!", repetă turcul. Nici nu contează dacă e "haide" sau "haydi", Gică înțeapă mingea perfect în dreapta portarului englez. Ce mai contează că englezii au o problemă de la punctul cu var? Urmează delirul.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Poli Iași o amenință pe Dinamo înaintea meciului direct: „Spargem gheața, e momentul renașterii!”Ce se întâmplă cu Man și Mihăilă dacă Parma ajunge în Serie B? „Pentru patronul lor n-ar fi o problemă”

Un moldovean a venit acasă din Germania după trei ani, dar ce a aflat l-a lăsat mască! Ce s-a întâmplat e revoltător

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Laurette, fotografii compromițătoare cu agresorul de la hotel. Mesajul disperat al mulatrei
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă