Gică Popescu, mesaj tranșant despre ruptura dintre Mircea Rednic și Gică Hagi: „A fost consultat la toate transferurile! Când au plecat Iancu și Luckassen i s-a cerut acordul” | EXCLUSIV

1 lună in urmă 2

Gică Popescu are un mesaj tranșant după ce ProSport a dezvăluit ruptura dintre Mircea Rednic și Gică Hagi, care s-ar fi produs după ce antrenorul celor de la Viitorul nu ar fi fost consultat de „Rege” în momentul când a avut COVID și nu s-a putut prezenta la antrenamentele echipei.

Președintele Popescu susține că relația dintre Rednic și Hagi este una foarte bună și că intuiește de unde s-a ajuns la dezvăluirile din club.

În plus, conducătorul celor de la Viitorul susține că actualul tehnician a fost consultat întotdeaua în ceea ce privește transferurile de jucători și că nu i-au fost imputate rezultatele din meciurile în care nu a putut să fie pe bancă, din cauza coronavirusului.

Gică Popescu, mesaj tranșant despre ruptura dintre Mircea Rednic și Gică Hagi: „Ești de acord să plece Iancu? Da, lăsați-l să se ducă”

Viitorul s-a îndepărtat de obiectivul principal din acest sezon, accederea în play-off-ul Ligii 1, iar atmosfera este una încordată, după ce între Mircea Rednic și Gică Hagi ar fi apărut, conform unor surse, o ruptură. Hagi ar fi pregătit echipa și ar fi luat decizii fără să se consulte cu Rednic, ceea ce a condus la nemulțumirea celui din urmă.

Președintele Viitorului, Gică Popescu, explică situația de la echipa pe care o conduce și afirmă că Mircea Rednic și-a dat acordul pentru absolut toate transferurile de la club.

Vreau să clarific lucrurile. Niciun transfer nu s-a făcut fără acceptul lui Mircea! Când a plecat Iancu l-am întrebat: Ești de acord? A zis «Da, lăsați-l să se ducă». La Luckassen a fost la fel. Mircea, ești de acord? «Da».  Pe Tsoumou l-am adus pentru că el l-a dorit. Au fost alți jucători pe care i-am propus și pe care nu i-a dorit, de aceea nu i-am mai adus. Niciun transfer nu a fost făcut fără știrea și fără acceptul lui”, a declarat Gică Popescu, pentru ProSport.

„Gică Hagi nu a coordonat antrenamentele când Mircea Rednic a avut COVID! Doar Mircea a decis primul unsprezece la Viitorul”

Totuși, care este relația actuală dintre Mircea Rednic și Gică Hagi? Reacția antrenorului după egalul cu Clinceni a părut un mesaj indirect către Hagi.

Am contract pe un an și jumătate. Sigur că există clauze, o să le discutăm. Dar nu uitați că Viitorul n-a pierdut cu Mircea Rednic pe bancă. Când s-a pierdut, Rednic nu era! A u preluat alții echipa și au pierdut toate cele trei meciuri. Nu e ușor, că făceați comparații cu fostul antrenor. Sunt mulți jucători care au plecat de atunci, Ghiță, Casap, Iancu. Mai sunt cinci meciuri și se joacă intrarea în play-off”, a fost declarația dată de Rednic. Cine a preluat echipa? Cine a decis titularii? Cine are vina rezultatelor?

Gică Popescu a răspuns acestor întrebări pentru cititorii ProSport.

Programul și antrenamentele au fost efectuate după ce Mircea a fost consultat. Nu i-am imputat rezultatele când nu a fost pe bancă. Când stai pe margine, când dai indicații și poți să faci schimbări, este altceva. Am considerat normal să nu i se reproșeze lui Mircea partidele din perioada când a fost bolnav. Dacă a antrenat Gică Hagi echipa?

 Gică Hagi nu a făcut niciodată antrenamente cu echipa, dar a fost prezent de multe ori. Niciodată nu s-a băgat să coordoneze antrenamentele acum! A fost acolo să se uite, cum a fost și când era Mircea la echipă.

 Mircea a decis mereu primul unsprezece! El a fost la cârma deciziilor tehnnice. Noi am fost în spatele lui, indiferent de rezultate. Suntem un colectiv, suntem în aceeași barcă”, a mai spus Popescu.

Dezvăluire fabuloasă: „Eu aș putea să intru oricând în vestiar să vorbesc cu echipa, dar i-am cerut mereu voie lui Mircea”

Președintele Viitorului susține că antrenorul este nu doar sprijinit în totalitate de conducerea clubului, ci este și foarte respectat. În acest sens Popescu a dat un exemplu despre modul în care îi cere permisiunea lui Mircea Rednic pentru a intra în vestiar ca să discute cu jucătorii.

Nu ne-am separat nciodată de colectivul tehnic. Toți suntem de vină când lucrurile nu merg bine. Și eu și Zoli Iașko. Nu l-am lăsat pe Mircea să se simtă singur, suntem prezenți ori de câte ori putem. Există un mare respect pentru el. Ca să înțelegi, mai exact. Sunt președintele clubului și pot să intru în vestiar oricând, dar nu o fac fără acceptul lui. Am cerut voie de la Mircea ca să intru în vestiar, să pot discuta cu jucătorii! M-am gândit că sunt unii antrenori care vor ca doar ei să fie cu echipa, nu am vrut să se simtă că i se ia din autoritate”, a mărturisit Popescu.

„Nu am luat în considerare, niciodată, despărțirea de Mircea Rednic! Avem un plan B, stabilit împreună cu el”

 Lumea fotbalului este imprevizibilă și situațiile antrenorilor, mai ales în Liga 1, sunt mai mereu incerte. Are în plan Viitorul demiterea lui Mircea Rednic?

„Îți spun sincer că nu am luat în considerare, niciodată, despărțirea de Mircea. Joi seara am mâncat cu Mircea și Gică (n.r. Hagi) și am discutat despre echipă. Noi când am făcut contractul pentru doi ani și jumătate am gândit că îl ducem la capăt. Dacă obiectivul e ratat, ne așezăm să facem scenariu . Cu el am stabilit-o de la început. Avem deja scenariul doi pus la cale cu Mircea”, susține Gică Popescu.

Îl pune la punct pe Giovani Becali: „Nu are el de unde să știe ce e la Viitorul”

În toată această agitație din jurul Viitorului o altă informație a făcut apele să se învolbureze și mai mult. Giovani Becali a declarat că Gică Hagi va reveni, ca antrenor, la Viitorul, din vară.

Hagi urmărește totul din umbră. Are timp să stea cu fata, are timp să meargă în Scoția la băiat. Urmărește totul, la fel și Gigi Becali. Și dacă se mișcă o piatră la Berceni, Gigi știe. Eu cred că Hagi o să antreneze Viitorul din vară. A avut nevoie de această pauză pentru a-și încărca bateriile, a și încercat că acel spaniol, dar și cu Rednic, un antrenor cu o experiență vastă. Eu cred că o să vină să antreneze echipa pentru că e invenția lui, copilul lui”, a spus Giovani Becali, la DigiSport.

Gică Popescu a încercat să îndepărteze această idee și a fost extrem de direct.

Nu are de unde să știe Giovani Becali ce e la Viitorul. Își dă cu părerea, dar nu știe nimic din ce e la club. Noi ne dorim să intrăm în play-off, chiar dacă este foarte greu. Trebuie să câștigăm toate meciurile până la final, e un obiectiv măreț. Eram cu Mircea și cu toți discutam, noi aici mereu ne propunem lucruri îndrăznețe. Avem nevoie de 5 victorii. De asta e fotbalul frumos, pentru că e imprevizibil.

 Noi nu am făcut niciodată comentarii negative despre Mircea! Eu nu am vorbit imediat după meci cu el, pentru că obișnuiesc să las o zi ca lucrurile să se așeze, să nu fie la cald. O să îi spun că acele declarații pe care le-a dat nu fac bine clubului. Ce vreau să fie clar este că nu separăm partea tehnică de cea administrativă, suntem în aceeași oală. Eu sunt căpitan de vas, dacă nu merg lucrurile bine, îmi asum”, a punctat președintele Viitorului.

Se pregătește plecarea lui Alex Mățan! „Îl înțeleg că ar vrea ca Maradona și Pele să joace la Viitorul, dar ăsta e clubul”

Viitorul va continua să vândă fotbaliști pentru a-și completa bugetul. Cu atât mai mult în această perioadă care a afectat până și cele mai mari cluburi de fotbal din lume, lovite grav financiar de pandemia de COVID. Iar următorul pe care Mircea Rednic îl va pierde este, aproape sigur, Alex Mățan, care se află în tratative avansate cu formația Columbus Crew din MLS. Gică Popescu a detaliat politica de transferuri a Viitorului.

Mircea știe că ăsta este clubul. Ca să putem plăti salariile, ca să acoperim cheltuielile, avem nevoie să vindem jucători. Nu se întâmplă acum prima oară acest lucru. Este modalitate prin care Viitorul își completează bugetul.

 Spre exemplu, eu nu aș fi fost așa de mult de acord ca Luckassen să plece. Era într-o formă foarte bună, suma de transfer nu era așa mare, așa că l-am întrebat și pe Mircea dacă este în regulă. Mi-a spus ceva foarte logic și i-am dat dreptate. Nu poți să ții jucătorul, dacă el ar putea să câștige de 4-5 ori mai mult. De la 70 de mii de euro să te duci la 4-5 sute de mii de euro… Dacă nu îl lași, fotbalistul începe să nu se mai antreneze și îl pierzi…

 La Mățan, din nou, a fost informat și știe despre posibilitatea ca el să plece. Trebuie să facem rost de bani ca să fie totul în regulă. Slavă Domnului că avem ce vinde. Pe de altă parte, și eu îl înțeleg că e antrenor și că i-ar vrea pe Maradona, pe Pele, dar la Viitorul aceasta este situația”, a încheiat Gică Popescu, pentru ProSport.

The post Gică Popescu, mesaj tranșant despre ruptura dintre Mircea Rednic și Gică Hagi: „A fost consultat la toate transferurile! Când au plecat Iancu și Luckassen i s-a cerut acordul” | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă