Gică Popescu, lecție incredibilă de viață! Cum a reușit să facă performanță și cum se supăra de fiecare dată când prietenul Gică Hagi câștiga titlul de „Jucătorul Anului”

1 lună in urmă 2

Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei României și al Barcelonei, a vorbit despre cum a reușit să devină unul dintre cele mai mari nume din istoria fotbalului românesc și mondial.

Președintele lui FC Viitorul a povestit câteva episoade din copilărie, printre care și senzația pe care i-a oferit-o primul gol marcat.

Gică Popescu, despre cum a reușit să obțină performanță

„Nu o să uit niciodată primul gol pe care l-am marcat la juniori la Calafat. Îmi dăduse antrenorul de la prima echipă o pereche de ghete Adidas, fără crampoane, pentru că s-au tocit. Am luat atunci bătaie 10-1 la Orșova și am dat golul echipei mele. Așa am început, aveam 14 ani, nu o să uit niciodată.

Jucam în curtea casei bunicului meu și mă visam căpitanul echipei naționale. Comentam singur, aruncam mingea în perete și dădeam în poarta casei de la Calafat și îmi ziceam „A marcat Gică Popescu, căpitanul echipei naționale!”. Acesta era maximul la care puteam visa atunci, pentru că nu știam că există Real Madrid, Barcelona, ne raportam doar la elementele pe care le aveam la dispoziție în regimul respectiv.

Sunt două lucruri cu care mă mândresc: faptul că am fost căpitanul echipei naționale și căpitanul Barcelonei. Sunt două trofee, poate cele mai importante pe care le-am câștigat în cariera mea.

Ce pot să spun e că nu există lucruri de neatins. Trebuie să crezi, să te trezești în fiecare dimineață și să crezi în performanța pe care vrei s-o atingi. Trebuie să crezi zi de zi. Trebuie să îți zici: „Mă duc la stadion să câștig Liga Campionilor”. Nu o câștigi azi, nici mâine, dar la un moment dat se va întâmpla.

Credeam vreodată că, plecând de la Calafat, o să am parcursul pe care l-am avut. Cine îmi spunea la 15 ani asta, îi spuneam că a luat-o razna. Nu credea nimeni că o să fiu căpitan de echipă la Barcelona”, a declarat Gică Popescu.

Fostul mare internațional a declarat că performanța se atinge greu și i-a criticat pe unii dintre fotbaliștii lui FCSB (Steaua de la vremea respectivă) pentru că au considerat că meciurile cu Real Madrid din grupele Ligii Campionilor au fost apogeul carierei.

„Eu cred că acest termen de performanță nu este un șablon pe care îl avem fiecare dintre noi. Ne punem anumite targeturi, iar pentru mine, ca sportiv, de când am început să fac fotbal de performanță (pentru că atunci când jucam în România, targetul cel mai înalt era să jucăm la echipa națională), era să joc la un campionat mondial și să câștig un titlu european. Am făcut asta de trei ori.

Într-una dintre aparițiile Stelei din Champions League, am auzit jucătorii spunând că au ajuns la apogeul carierei că au jucat contra lui Real Madrid. Pentru ei, apogeul era să joace împotriva celor de la Real Madrid. De asta zic de target. Probabil că acei jucători de aia n-au făcut o performanță mai mare.

Este, într-adevăr o performanță când joci cu Real Madrid, performanța nu e un clișeu pe care îl putem adapta la fiecare dintre noi. Performanța este ce ne dorim de la viață. Ne mulțumim cu puțin, vom face puțin. Dacă ne pune obiective înalte, vom face performanțe la cel mai înalt nivel”, a spus Gică Popescu la podcastul lui Mihai Morar.

Gică Popescu vorbește despre competiția cu Gică Hagi pentru titlul de „Jucătorul Anului”

Fostul mare jucător al României a declarat că prietenia dintre el și Gică Hagi era în afara terenului și că pe teren fiecare își dorea să fie cel mai bun. Astfel, în momentul în care se decerna premiul „Jucătorul Anului” în România, el era foarte supărat dacă nu îl obținea și acesta mergea către „Regele” Hagi.

Gică Hagi a reușit să câștige de șapte ori titlul de „cel mai bun jucător român al anului”, în timp ce Gică Popescu a obținut premiul de șase ori.

„La 1 ianuarie, când Hagi câștiga titlul de cel mai bun „jucător al anului”, eram foarte supărat. Și mă băteam cu cel mai bun jucător din istorie, și prieten, dar prietenia era în afară, pe teren nu.

Am câștigat de șase ori împotriva celui mai bun din istorie. Dovada cea mai vie a performanței este Leo Messi. Are atâtea trofee, probabil că are 1 miliard în conturi, dar a spus că mai vrea să câștige o dată Liga Campionilor cu Barcelona. Pentru mine asta înseamnă performer”, a mai adăugat Gică Popescu.

 

 

The post Gică Popescu, lecție incredibilă de viață! Cum a reușit să facă performanță și cum se supăra de fiecare dată când prietenul Gică Hagi câștiga titlul de „Jucătorul Anului” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă