Gică Popescu intervine în scandalul dintre FRF și LPF, pe tema VAR: „Ne-am săturat! Pentru ce îți trebuie 500 de mii și 10 luni?!” Cine e vinovat + Soluția propusă

1 lună in urmă 2

Gică Popescu intervine în scandalul provocat de amânarea introducerii sistemului VAR. Președintele Viitorului este convins că FRF este cea de care depinde rezolvarea situației. Fostul mare jucător al naționalei spune că arbitrajul nu a fost în niciun sezon așa de slab.

Gică Popescu este convins că instruirea arbitrilor nu poate costa 500 de mii de euro, sumă despre care a vorbit FRF.

Scandalul dintre FRF și LFP a dus la o un adevărat război și între Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu. Ultimul a amenințat cu plângere la TAS. Președintele LPF își dorește ca echipele din Liga 1 să aibă parte de sistemul VAR la meciurile din primul eșalon, iar șeful Ligii Profesioniste de Fotbal cere ca FRF să acopere costurile pentru implementarea video-arbitrajului după discuțiile purtate la Adunarea Generală.

Gică Popescu intervine în scandalul dintre FRF și LPF, pe tema VAR: „Ne-am săturat! Pentru ce îți trebuie 500 de mii și 10 luni?!”

„Mie mi se pare ciudată această problemă și nu știu de ce Federația nu dorește să introducă VAR-ul. Și-ar lua o problemă de pe cap, nu știu dacă a fost într-un an un arbitraj atât de prost ca anul acesta.

Nu poate să finanțeze Liga un lucru care se află în curtea FRF. Care sunt costurile pe care trebuie să le aibă FRF? Unde se duc banii ăștia?

Am înțeles că transportul și-l achită arbitrii, deci care sunt consturile? Pentru ce îți trebuie 10 luni de zile de instruire, ca să te uiți în ecran? Pentru ce îți trebuie 500 de mii de euro?

Nu cred că e o prioritate mai mare decât asta cu arbitrajul. Federația trebuie să rezolve, pentru că e la ei în curte. Dacă nu îmi aparține mie și arbitrajul e la Federație…

Eu cred că trebuie să se așeze la masă, să lase orgoliile și sunt convins că se vor găsi soluții. Eu nu îi văd, e prea mare tensiune între ei. Dar să lase tensiunile și orgoliile pentru binele Ligii 1. Ne-am săturat de greșelile astea.

O să avem scandaluri, o să arate Federația că are interese, o să auzi iar președinți sau patroni că Federatia are interese, vom trăi aceeași mizerie ca până acum.

Eu aș fi de acord să pun 10 mii, să vină și Liga și Federatia. Aș fi de acord, numai să rezolvam problema. Eu cred că dacă aveam VAR, aveam cel puțin 5 puncte în plus”, a declarat Gică Popescu la Digi Sport.

Justin Ștefan a dezvăluit cel mai mare secret al lui Răzvan Burleanu

Reacția lui Justin Ștefan vine după ce Răzvan Burleanu i-a atacat pe angajații de la Liga Profesionistă de fotbal în momentul în care a declarat că „palavragiii de la LPF vor să își asume acest proiect, al VAR”.

„Mie mi-ar plăcea, dar el vorbește numai la nivel superior, adică cu președintele Gino Iorgulescu. Ca atare, putem să avem o dezbatere cu domnul Vișan sau Bodescu. Chiar accept ca el să răspundă două minute și eu un minut, e suficient.

Vreau să spun că domnul Burleanu trebuie să vină cu argumente, cu date, cu probe, pentru că este foarte ușor să arunci cu lucruri bombastice, mai ales când tu nu ești transparent.

Înseamnă că spui palavre și vorbești în gol. Am luat declarațiia domnului Burleanu și am văzut că declarațiile lui sunt vorbe goale. Vorbește despre existența unor suspiciuni fără să existe probe, Spune că cineva urmărește să tranzacționeze arbitraje, cineva urmărește să influențeze deciziile comisiilor jurisdictionale.

Nu am văzut probele, le așteptăm, probabil în episodul următor. Domnul Burleanu s-a școlit la locul de muncă. Aș vrea să știu cine a plătit perioada în care el a fost la studii, cine a plătit diurnele, dacă nu îl deranjează o să spună data viitoare”, a spus Justin Ștefan pentru ProSport LIVE.

The post Gică Popescu intervine în scandalul dintre FRF și LPF, pe tema VAR: „Ne-am săturat! Pentru ce îți trebuie 500 de mii și 10 luni?!” Cine e vinovat + Soluția propusă appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă