Gică Popescu, amintire îngrozitoare: „Curgea sânge peste tot! Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor!” Sacrificiul uriaș făcut înainte de finala Cupei UEFA dintre Arsenal și Galatasaray

3 săptămâni in urmă 1

Gică Popescu a povestit la podcastul lui Mihai Morar unul dintre cele mai groaznice momente ale carierei sale, totul înainte de finala de vis a Cupei UEFA din anul 2000, pe care echipa sa de atunci, Galatasaray, a jucat-o împotriva lui Arsenal la Copenhaga.

Finala dintre Galatasaray și Arsenal s-a terminat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar, dar meciul a fost decis la loviturile de departajare, scor 4-1. Cel ca are a adus golul victoriei mult sperate a fost chiar Gică Popescu.

Gică Popescu, amintire îngrozitoare: „Curgea sânge peste tot! Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor!”

Fostul căpitan al naționalei a povestit acum că s-a auto-accidentat înainte de partida desfășurată în Danemarca.

„Viața te răsplătește în momentul în care faci sacrificii. Cu cinci zile înainte de finala Cupei UEFA jucam la Izmir cu o echipă retrogradată. Noi eram deja campioni. La antrenament, eu îmi puneam feșe din leucoplast, că aveam gleznele subțiri și le protejam.

M-am dus în sala medicului și a maseurilor să îmi tai feșele, dar n-am văzut că acele cuttere aveau probleme și cuțitele erau ieșite și în partea de jos. Am tras o dată, iar când am tras a doua oară am simțit o arsură groaznică. Am deschis feșele și am văzut că mi-am tăiat o porțiune de 10 centimetri. Intrase cutterul cam 3-4 milimetri. A început să curgă sânge foarte mult, curgea peste tot.

Norocul meu a fost că era doctorul acolo, pentru că ne pregăteam să plecăm la Izmir, și mi-a pus doctorul 10 copci pe loc. A venit imediat Fatih Terim de sus, a făcut ședință. Trebuia să rămân acasă, pentru că nu puteam să mă recuperez mai devreme de o lună de zile, însă am insistat să vin și eu la meci.

I-am spus apoi, la Copenhaga, că vreau să fac și eu antrenament. M-au pus să semnez și am făcut antrenament, dar cu injecții. După antrenament îmi era teamă să deschid gheata, pentru că aveam șosete albe și erau roșii. Am desfăcut până la urmă, era să îmi pocnească rana. Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor.

Nu aveam nicio șansă să joc a doua zi, dar am jucat pe semnătură. Mi-au făcut injecții de jur împrejur și am marcat golul cu care Galatasaray a câștigat Cupa UEFA”, a spus Gică Popescu.

 

 

The post Gică Popescu, amintire îngrozitoare: „Curgea sânge peste tot! Doctorul a făcut o criză de nervi, a zis că pot să mor!” Sacrificiul uriaș făcut înainte de finala Cupei UEFA dintre Arsenal și Galatasaray appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă