Gică Hagi, mesaj clar pentru șefii FRF: „Să fim cinstiți! Avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemați la echipa mare”

2 săptămâni in urmă 1

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2021, 13:02 / Actualizat joi, 25 martie 2021 13:41

Gheorghe Hagi, 55 de ani, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a participat în luna decembrie, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit despre rezultatele Academiei sale din ultimii zece ani, despre implicarea în acest proiect, dar și despre eșecurile din această perioadă.

Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Gică, cum ai descrie cei zece ani din spatele Academiei?
- Am realizat lucruri fantastice, excelente. Am făcut lucruri incredibile în această perioadă! Suntem un club și există o statistică unde suntem cel mai bun club din România, nu știu dacă și din toate timpurile, care a produs cei mai mulți jucători. Vorbim de un clasament european. Primul club din România a fost Viitorul, locul 80 în lume! E fantastic ce se întâmplă și le mulțumesc tuturor celor de acolo, pentru că nu am făcut doar eu asta.

- E clar că ți-ai sacrificat viața pentru proiectul ăsta.
- Au muncit mulți la acest proiect. Mai avem doar să dovedim și să scoatem jucători și în Europa care să confirme, pentru că în țară am reușit asta. Să fim cinstiți! Toți se uită la Viitorul și vor să ne bată! Când scrieți în ziare, mereu Academia e numărul 1. Asta e mândria noastră! Noi am produs în zece ani și pentru piața românească, dar și pentru afară. În plus noi acum avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemați la echipa mare! Noi alimentăm toate naționalele care sunt acum ale României.

- Care sunt cei mai buni trei jucători pe care i-a dat Academia?
- Eu n-o să fac niciodată clasamente și n-o să spun niciodată care sunt cei mai buni jucători dați de Viitorul. Noi avem doar jucători talentați, copii foarte buni. Noi selectăm juniori cu talent foarte mare și care vor să devină cei mai buni. Investim în acest proiect, le dăm casă, masă, școală. Plătim totul noi! Vorbim de o Academie de elită care a produs acești jucători foarte mulți.

- Ca pe vremea ta!
- Exact. Este ca un Luceafărul, pe care eu l-am trăit și cu care am crescut, doar că atunci îl făcea statul. Acum eu l-am făcut la Constanța, selectând jucătorii care voiau să vină la Constanța și în care noi îi credeam talente.

- Dar eșecuri n-au fost deloc?
- Normal că au fost și eșecuri pentru că nu suntem noi perfecți. Nu reprezentăm perfecțiunea. Eu am o vorbă. Când faci anumite lucruri important e la final să fii pe plus. Am făcut și noi greșeli, dar am reușit să devenim să fim cei mai buni pentru că nu ne-am abandonat conceptul și am mers pe ideea noastră de bază, pe care mereu am perfecționat-o și în fiecare zi am învățat ceva. Inclusiv eu! Am fost deschiși să învățăm, să fim mai buni. Mereu am vrut să progresăm.

Podiumul echipelor care trimit cei mai mulți jucători la naționalele României

1. FCSB 182. Viitorul 153. U Craiova 7

DEZBATEREA ZILEI » Cine ar trebui să joace titular la națională: Dennis Man sau Ianis Hagi?

CITEȘTE ȘI

Din Italia, Mario Iorgulescu reclamă la CCR că i se încalcă drepturi în procesul de omor! Ce acuză

EXCLUSIV Becali a transformat-o pe FCSB într-o afacere! Vrea să forțeze un puști care câștigă 600 de lei pe lună

Playtech: Decizie de ultimă oră în cazul Marica la hotel. Ce au decis judecătorii în proces


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă