Gică Hagi, mândru de academia Viitorului: "Avem câte doi jucători pe post care pot fi chemați la echipa națională mare"

3 săptămâni in urmă 2

Liga 2: Metaloglobus - Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: U Cluj - Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

La acțiunea echipelor naționale de la finalul lunii martie, Viitorul este al doilea furnizor de jucători după FCSB, la toate categoriile de vârstă. Clubul lui Gică Hagi a trimis la loturile naționale 15 fotbaliști, în timp ce liderul Ligii 1 are 18 componenți la U17, U19, U21 și prima reprezentativă.

România - Macedonia de Nord, primul meci din preliminariile CM 2022 pentru tricolori, se dispută astăzi, de la ora 21:45, în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Gică Hagi: "Acum avem câte doi jucători pe post care pot fi chemați la echipa națională mare"

"Regele" susține că selecționata lui Mirel Rădoi ar putea alinia nu doar un prim 11 din fotbaliști proveniți de la academia sa, ci întreg lotul ar putea fi format din jucători crescuți la Viitorul. Gică Hagi a făcut o radiografie a ultimilor 10 ani, în care a realizat lucruri formidabile la Ovidiu, printre care și un titlu național.

"Am realizat lucruri fantastice, excelente. Am făcut lucruri incredibile în această perioadă! Suntem un club şi există o statistică unde suntem cel mai bun club din România, nu ştiu dacă şi din toate timpurile, care a produs cei mai mulţi jucători.

Vorbim de un clasament european. Primul club din România a fost Viitorul, locul 80 în lume! E fantastic ce se întâmplă şi le mulţumesc tuturor celor de acolo, pentru că nu am făcut doar eu asta.

Au muncit mulţi la acest proiect. Mai avem doar să dovedim şi să scoatem jucători şi în Europa care să confirme, pentru că în ţară am reuşit asta. Să fim cinstiţi! Toţi se uită la Viitorul şi vor să ne bată! Când scrieţi în ziare, mereu 'Academia e numărul 1'.

Asta e mândria noastră! Noi am produs în zece ani şi pentru piaţa românească, dar şi pentru afară. În plus, noi acum avem jucători, câte doi pe post, care pot fi chemaţi la echipa mare! Noi alimentăm toate naţionalele care sunt acum ale României", a declarat Gică Hagi pentru GSP.ro.

Echipa posibilă a României la primul meci din preliminariile CM 2022, contra Macedoniei de Nord: Niță - Mogoș, Burcă, Chiricheș, Camora - R. Marin, Stanciu - Man, I. Hagi, Mihăilă - Pușcaș. (Răzvan Marin și Ianis Hagi sunt jucători crescuți la academia lui Gică Hagi). Etichete: gica hagi , lot echipa nationala , preliminarii cm 2022 , academie viitorul , academie hagi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă