Gică Hagi, afectat de moartea lui Patzaichin: „A fost idol pentru mine. Azi, România a pierdut poate cel mai mare sportiv din istoria ei”

1 lună in urmă 25

Articol de - Publicat duminica, 05 septembrie 2021, 15:53 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 15:54

Vestea că Ivan Patzaichin a decedat a venit pentru Gică Hagi cu puțin timp înainte de a disputa amicalul din această dimineață cu Galatasaray, la Istanbul, meci câștigat de Farul cu scorul de 3-1. Dispariția marelui caiacist l-a afectat pe Gică.

„A fost un idol pentru mine. Din toate punctele de vedere. Am avut îl el un exemplu la toate aspectele la care un campion trebuie să fie numărul 1. A făcut totul cu prfesionalis, s-a dedicat sută la sută sportului pe care l-a practicat, și-a forțat limitele de fiecare dată și și-a împins organismul pentru a fi și mai sus și mai sus. 

În primul rând, cred că cea mai mare calitate a lui a fost acea de fi un luptător incredibil. Eu nu l-am văzut niciodată pe Ivan Patzaichin cedând. A fost fabulos", a fost prima reacție pe care Hagi a avut-o pentru gsp.ro.

El e o legendă și așa va fi pentru totdeauna în istoria sportului nostru. L-am cunoscut și personal, m-a impresionat de fiecare dată modul în care îmi vorbea. Orice spune o făcea cu mult bun simț, se vedea imediat că e un om eduat, respectuos, de mare caracter. Din păcate a venit și această zi, în care el nu mai este. Eu cred că România a pierdut poate cel mai mare sportiv pe care l-a avut în istorie. 

Patzaichin a scris istorie și, indiferent despre ce sport e vorba, cred că viitoarele generații de sportivi ar trebui să se inspire din ceea ce a făcut, ce a demonstrat și ceea ce a lăsat în urma lui acest sportiv imens. La final, mai spun doar atât: rămas bun, prietene drag", a adăugat Hagi.

 „A fost idol pentru mine. Azi, România a pierdut poate cel mai mare sportiv din istoria ei”

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

DECES

„Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce” » Mesajul emoționant al familiei lui Ivan Patzaichin

Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului” 

În noiembrie 2019, Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ivan Patzaichin o ediție anivesară, din care n-au lipsit imagini de colecție din viața și cariera fostului mare sportiv.

„Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur!”

În 2020, Ivan Patzaichin a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, acesta vorbind despre regretele carierei sale.

„Regret că am o grămadă de medalii de argint și de bronz care ar fi trebuit să fie de aur! Am vrut să le arăt bunicilor și părinților mei că pot să fiu campion. De la oamenii din sat și de la ai mei am învățat să am respect față de muncă, față de oameni și de tot ce vrei să faci. Dacă te apuci să faci ceva, fă-l cu profesionalism! Cu ambiție! Așa cum trebuie!”

Ivan Patzaichin a fost cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

S-a dus in Olimp printre Zei! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Nu il vom uita! - Octavian Bellu

Ivan Patzaichin: in memoriam

Vezi și: 

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Ilie Năstase, tulburat de moartea lui Ivan Patzaichin: „E un geniu, iar geniile nu mor!” + „Cei de astăzi nu i-ar fi făcut statuie”

Playtech: ȘOC! Fotbalist celebru, desființat de fosta soție: ‘Bea foarte mult, și-a văzut copiii de trei ori în 8 ani’


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă