Gică Craioveanu, sceptic în privinţa şanselor la titlu ale Craiovei: „Speranţe avem, dar CFR Cluj mi se pare la fel de puternică precum în anii trecuţi”

1 lună in urmă 53

Prezent în Bănie pentru evenimentele prilejuite de aniversarea a 73 de ani de la înfiinţarea Universităţii Craiova, Gică Craioveanu spune că este bucuros că echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf dă semne de revenire după startul de sezon dezamăgitor, dar consideră CFR, campioana ultimelor patru ediţii, la fel de puternică precum în sezoanele precedente, când a defilat în întrecerea internă.

Gică Craioveanu  a ţinut să participe la manifestările organizate de Universitatea Craiova pe 5 septembrie, la împlinirea a 73 de ani de istorie a clubului.

„Grande” spune că deja nu mai este o şansă, ci un ghinion că a făcut parte din ultima echipă care a adus titlul în Bănie, în 1991, deoarece au trecut deja trei decenii de la acel moment şi nu s-a mai repetat performanţa.

Gică Craioveanu, sceptic în privinţa şanselor la titlu ale Craiovei: „Speranţe avem, dar CFR Cluj mi se pare la fel de puternică precum în anii trecuţi”

Main – eventul zilei aniversare îl reprezintă reeditarea primei partide din istoria Universităţii Craiova, de la ora 17.30, pe stadionul „Orăşenesc” din Filiaşi, unde la 5 septembrie 1948 s-a disputat partida CFR Filiaşi – UNSR Craiova, scor 6-3.

Glorii ale Ştiinţei, cadre universitare care şi-au pus amprenta pe istoria clubului, vor fi prezente cu această ocazie specială în localitatea aflată la 35 de km de Bănie.

„Echipa noastră pare că a început să joace, am văzut o repriză secundă senzaţională în meciul de pe Arena Naţională, cu Rapid. Să vedem cum se adaptează noii jucători, fiindcă grupul este unul bun, unul sănătos, care primeşte cu braţele deschise orice jucător care vine la echipă. Speranţe sunt, echipă este, dar rămâne de văzut şi ce fac adversarele, fiindcă CFR Cluj mi se pare la fel de puternică precum în anii trecuţi, a revenit şi Dan Petrescu acum… De asemenea,  FCSB, chiar dacă nu a început bine campionatul, are şi ea potenţial, au mai venit jucători” a declarat Gică Craioveanu.

„Sunt foarte bucuros că am împărţit această dimineaţă cu aceste legende, mari jucători ai Universităţii Craiova, care au făcut istorie pentru acest club. Şi eu fac parte din istoria Ştiinţei, dar au fost alţii mult mai mari ca mine. Am fost şansa să fac parte din echipa ultimilor campioni, dar deja pentru mine nu mai este o şansă, este ghinion, pentru că nu am mai câştigat campionatul din 1991. Au venit mulţi copii, cu speranţe că vor ajunge ca Sorin cârţu, Pavel Badea. Mulţi dintre puşti mi-au spus „Saru’ mâna”, atunci mi-am dat seama cât de bătrân sunt” a fost discursul lui Gică Craioveanu la sărbătoarea Universităţii Craiova.

Ziarul „Înainte” din Craiova, nota despre partida de la Filiaşi, de acum 73 de ani: „Pe terenul sportiv din Filiaşi, a avut loc duminică, 5 septembrie a.c. un match de foot-ball între studenţii craioveni şi echipa C.F.R din localitate. De la început matchul s’a desfăşurat sub dominaţia feroviară care s’au bucurat de o mai bună condiţie fizică şi pregătire technică. Goalurile au fost marcate de Rade (3), Merfu (1) şi Mihăilă (2 în propria-i poartă) pentru CFR Filiaşi; iar pentru studenţi au marcat Bădescu 2 şi Rădulescu. S’au remarcat în joc: Rada, Ruicu, Udrescu, Răcăşanu şi Tobă dela CFR Filiaşi, iar dela UNSR: Dumitrescu, Rădulescu, Carliş şi Ozon”. De-a lungul timpului, echipa-simbol a Olteniei a purtat denumirile: UNSR Craiova, CSU Craiova, Ştiinţa Craiova, CSO Craiova şi Universitatea Craiova.

Anunţul Universităţii Craiova:

„Duminică, 5 septembrie 2021, sărbătorim aniversarea clubului cu 3 evenimente speciale în 3 locații diferite. Pentru că dragostea față de Știința depășește granițele Olteniei și pentru că ne dorim să fiți întotdeauna alături de noi, vă invităm să sărbătorim împreună ziua în care a luat naștere un mit nemuritor: Universitatea Craiova.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA CANTONAMENTUL ȘTIINȚEI DIN CRAIOVA

Duminică, în intervalul orar 09:00 – 15:00, vă așteptăm, cu mic, cu mare, la cantonamentul nostru din Lunca Jiului pentru un tur special în casa în care se pregătesc, zi de zi, „leii” Universității. În intervalul orar 11:00 – 12:00 vor fi alături de tine și glorii ale clubului nostru, un moment excelent pentru a depăna amintiri, pentru a face fotografii și a obține autografe.

SOCIALIZARE ÎN CANTONAMENTUL ȘTIINȚEI DIN POIANA BRAȘOV

Duminică, de la ora 18:00 fotbaliștii Universității Craiova te așteaptă la Ana Hotels Sport din Poiana Brașov, într-o zonă special amenajată pentru socializare. Ai șansa să vorbești direct cu idolii tăi și să le “furi” și-un selfie.

MECI ANIVERSAR #Stiinta73 LA FILIAȘI

Main-event-ul zilei de duminică va avea loc la stadionul din Filiași, ora 17:30 și îl constituie reeditarea primului meci oficial dintre CSO Filiași și Universitatea Craiova. În deschiderea acestei partide de old-boys va avea loc un duel de juniori U14. Imediat după aceea vom avea parte o nouă lovitură de start istorică după fix 73 de ani.

Pe toată durata celor 3 evenimente este obligatorie purtarea măștii de protecție. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Ne vedem duminică, fie că o facem la Craiova, Filiași sau Poiana Brașov, într-o zi de duminică atât de specială pentru întreaga suflare alb-albastră și hai să ne bucurăm împreună de ceea ce iubim: ȘTIINȚA!”

 

 

The post Gică Craioveanu, sceptic în privinţa şanselor la titlu ale Craiovei: „Speranţe avem, dar CFR Cluj mi se pare la fel de puternică precum în anii trecuţi” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă