Ghiţă Mureşan, propus membru de onoare al Federației Române de Baschet! Decizia se va lua în Adunarea Generală din 14 mai 2021

5 zile in urmă 17

Federația Română de Baschet, prin Consiliul Director, a decis amânarea Adunării Generale de Alegeri, din 15 aprilie pentru 14 mai 2021, din cauza ”situaţiei epidemiologice alarmante” din ţară.

Realitatea constă în faptul că statutul FR Baschet are multe hibe motiv pentru care se încearcă o cosmetizare până la noua dată a scrutinului. Astfel că s-a găsit o scuză cu pandemia, deși alte federații au trecut acest test, inclusiv online.

La aceeaşi adunare, din 14 mai, ar urma să fie votată şi propunerea preşedintelului forului, Horia Păun, de acordare a titlului de ”membru de onoare al FRB” lui Ghiţă Mureşan.

Ghiţă Mureşan, propus membru de onoare al Federației Române de Baschet! Decizia se va lua în Adunarea Generală din 14 mai 2021

Decizia a fost luată după consultări cu Instituţia Prefectului Bucureşti, dar şi ca urmare a prevederilor legale din perioada stării de alertă şi a fost votată în Consiliul Director al FRB cu 12 voturi ”pentru” şi două abţineri.

”Totodată, locaţia urmează să fie stabilită şi anunţată în functie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi de rata de incidenţă cât mai mică raportată la mia de locuitori (poate fi şi o alta locaţie decât municipiul Bucureşti). (…)

Consiliul Director se va întruni din nou, după data de 14 aprilie, când vor fi publicate alte norme guvernamentale ce trebuie respectate pe perioada pandemiei COVID-19, urmând să fie stabilită şi locaţia Adunării Generale ordinare de Alegeri din 14 mai”, a transmis FRB.

Doar 5 candidați din 6 anunțați

De asemenea, candidaturile la funcţiile de conducere, care au fost deja validate, rămân valabile. Au rămas în cursă, în acest moment, Carmen Tocală, Cătălin Burlacu, Ștefan Săndulache, Virgil Stănescu și Adrian Voinescu. Svetlana Simion s-a retras din cursă.

„Retragerea mea nu are legătură cu fiul meu și cariera lui de jucător. Carmen Tocală este un nume care a făcut istorie în acest sport și nu pot candida în locul ei.

Am fost colege și am un respect imens pentru ea. A făcut multe pentru acest sport și va face în continuare. La momentul în care mi-am anunțat candidatura, Carmen Tocală nu se decisese. Acum e momentul să ies din scenă și s-o ajut dacă are nevoie”, a declarat Svetlana Simion la Radio Sport Total FM.

The post Ghiţă Mureşan, propus membru de onoare al Federației Române de Baschet! Decizia se va lua în Adunarea Generală din 14 mai 2021 appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă