Ghid de cumpărare pentru hârtia igienică

2 săptămâni in urmă 18


O rolă de hârtie igienică pare să fie un produs banal. Există însă mai mulți factori care ar trebui luați în considerare înainte de a o cumpăra: de exemplu moliciunea, rezistența, prețul, consistența, impactul asupra mediului.


Pare nefiresc să vorbim despre hartie igienica dar, la bine și la rău, o folosim în fiecare zi. Și chiar dacă există cei care cred că un sul de hârtie igienică este la fel ca altul, se înșală. Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare înainte de cumpărare. Aceste tipuri de consumabile hartie se deosebesc prin moliciunea, rezistența, prețul, consistența, impactul asupra mediului etc. Dar pentru a determina ce hârtie igienică este cea mai bună de pe piață, nu este suficient să vă bazați pe reclamele cu căței care se încurcă în ea.


Produsele de pe piață


Stratificată, super rezistență, cu hârtie reciclată - există multe tipuri de categorii de hârtie igienică. Pe piață există produse cu un număr diferit de straturi, de la 1 la 5 straturi. Segmentul cel mai des întâlnit este cel cu 2 straturi, urmat imediat de cel cu 3 straturi, iar mai rar se găsesc role de hârtie igienică cu 4 sau 5 straturi. Aceeași metodă de stratificare o regăsim, de fapt, la toate tipurile de consumabile, de la prosoape hartie la hârtie igienică.


Cel mai comun tip de hârtie este albă, care poate fi atât netedă, cât și în relief. Nu lipsesc nici rolele de hârtie igienică decorate, colorate și parfumate, dar reprezintă o cotă mai mică de piață.


Și în ultimii ani s-a observat creșterea segmentului de role de hârtie igienică din hârtie reciclată care capătă o culoare mai puțin albă, cu o culoare spre gri deschis și care la atingere poate părea mai puțin moale decât hârtia standard.


În ceea ce privește ambalajul, cel mai răspândit ambalaj de pe piață este cel de 4 role. Pentru cei cu probleme de spațiu, piața oferă și ambalaje care economisesc spațiu. Iar consumatorul sensibil la problemele de mediu, poate cumpăra și role de hârtie igienică fără rola internă de carton care acționează de obicei ca suport.



Cum să alegem hârtia igienică


Principalele criterii care pot ajuta la alegere sunt hârtia și dimensiunea. Să vedem aceste aspecte în detaliu.


Hârtia


Hârtia poate fi din celuloză virgină sau reciclată. Hârtia reciclată este mai ecologică, deoarece nu a fost folosit lemn pentru a o produce, ci deșeuri de hârtie. Asta nu înseamnă că este gri, pentru că este tratată cu înălbitori, pentru a o face mai plăcută ochiului. Ar putea fi în schimb mai puțin moale pentru că fibrele reciclate sunt din ce în ce mai scurte.


Hârtia virgină provine din păduri, însă hârtia certificată FSC garantează un management responsabil pentru a evita defrișările și sărăcirea solului.


Marca Ecolabel este cea mai completă certificare de mediu deoarece pe lângă originea ecologică a hârtiei, ea verifică impactul scăzut asupra mediului al întregului proces de producție, cum ar fi consumul de apă și emisiile.


Nu recomandăm achiziționarea hârtiei colorate și/sau parfumate și impregnate cu loțiuni: acestea sunt substanțe chimice adăugate care pot avea un impact negativ asupra mediului și, dat fiind timpul de contact foarte scurt, nu au beneficii semnificative.


Prezența mențiunilor precum „testat dermatologic”, „hipoalergenic”, „testat clinic” nu sunt informații utile pentru alegere: sunt indicații voluntare ale producătorilor, nu sunt garanții de mai mare siguranță și riscul de iritare pentru acest tip de produs este în general foarte scăzut atât pentru timpul de contact cu pielea, cât și pentru tipul de substanțe folosite.


Dimensiunile


Atunci când alegeți hârtia igienică, trebuie luat în considerare nu numai numărul de role din pachet, ci și lungimea acestora.


Aceste informații pot fi găsite pe etichetă. Ca index de comparație puteți folosi și diametrul rolei de hârtie igienică care ne oferă o idee cât de mult este rulat efectiv în jurul tubului. 


Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta în alegerea corectă și practică a hârtiei igienice.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă