Gheorghiță: Vom propune sistarea vaccinării cu AstraZeneca pentru că numărul doritorilor este extrem de redus / Ultimele doze din acest vaccin au expirat

2 săptămâni in urmă 19

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că CNCAV urmează să propună sistarea vaccinării cu AstraZeneca, pentru că numărul doritorilor este extrem de redus și, prin urmare, riscul ca dozele să expire este foarte mare.

„La 31 octombrie, ultimul lot disponibil de vaccin de la compania AstraZeneca a ieșit din perioada de valabilitate, motiv pentru care a fost retras din centrele de vaccinare. Persoanele care erau programate au fost anunțate să nu se mai prezinte la programare și vor fi rechemate în momentul în care urmează să primim un nou lot de vaccin. S-au făcut deja solicitări în acest sens și așteptăm livrările cât mai repede, astfel încât persoanele care au primit prima doză de AstraZeneca să poată să-și finalizeze schema de vaccinare. Rapelul e recomandat la 8 săptămâni, dar există un interval recomandat de până la 12 săptămâni”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a menționat că este vorba despre câteva zeci de persoane care erau programate pentru AstraZeneca.

„Ne gândim în mod serios să propunem de la începutul anului viitor sistarea vaccinării cu AstraZeneca, pentru că numărul celor care se vaccinează este foarte redus și riscul ca dozele să iasă din termenul de valabilitate e mare, pentru că nu poți să comanzi câteva zeci sau mii de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

sursa foto: site AstraZeneca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă