Gheorghiță: Rata de vaccinare din România ține de nivelul de educație. E o problemă de mentalitate, de comportament

2 luni in urmă 32

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, la Digi24, că rata de vaccinare din România ține de nivelul de educație, fiind o problemă de mentalitate, de comportament.

Nivelul de vaccinare ține de „o problemă de mentalitate, de comportament, ține de educație, de cum am fost învățați în mulți ani până acum”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Întrebat de moderator dacă acest lucru înseamnă că gradul de vaccinare ține de nivelul de educație, Valeriu Gheorghiță a răspuns afirmativ.

Șeful CNCAV a apreciat că, din punct de vedere organizatoric, procesul de vaccinare din România a fost unul dintre cele mai bune.

„Pe măsura ce s-au vaccinat cei hotărâți, determinați, ne lovim pe de o parte de segmentul populațional dezinteresat complet de tot ce înseamnă sănătate și vaccinare, sunt și persoane ezitante, care doresc dar nu au putut să se deplaseze și sunt persoanele care pur și simplu nu doresc să se vaccineze”, a mai spus Gheorghiță.

România abia a ajuns la 31% din populația adultă vaccinată cel puțin cu prima doză, în timp ce la nivelul Uniunii Europene 70% din adulți au primit cel puțin prima doză de vaccin.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă