Gheorghiță: Primele centre de vaccinare de tip drive vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie

3 săptămâni in urmă 7

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie și că persoanele care se vor vaccina acolo vor primi serul de la compania Pfizer, fără programare, informează Agerpres.

„Până la finalul lunii aprilie vom avea primele centre în ţară de acest gen şi care vor primi vaccin de la compania Pfizer. Pot să vă spun de Bucureşti, Deva din judeţul Hunedoara şi mai sunt şi alte judeţe care au în plan organizarea acestor centre de tip drive-thru. Fără programare. Am dimensionat la circa 400 de persoane care pot să fie vaccinate în fiecare zi”, a spus Gheorghiță luni la DigiFM.

Medicul militar a precizat că persoanele vor veni doar cu mijloacele de transport, fie personale sau mijloace de transport în comun gen taxi, Uber şi alte tipuri similare de transport.

”În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, se poate descărca din aplicaţie. Dacă nu se prezintă cu el descărcat, se completează în supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea şi se efectuează înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”, a mai explicat Gheorghiță.

Anterior acestei declarații, premierul Cîțu a precizat vineri, în timpul unei vizite la Cluj, că se va exista posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-thru pentru a accelera campania de vaccinare și de a atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID în România până la 1 iunie.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă